avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Retinere permis pentru depasirea vitezei
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Retinere permis pentru depasirea vitezei

Am fost surprins de un radar care era in mers pe un DN cu viteza de 117 km/h, pe motiv ca drumul era in lucru si era limita 50, problema este ca era un indicator cu drum in lucru si limita 50 in spatele meu cam la 1-2 km si atat, pe drum nu lucra nimeni si nu mai erau alte indicatoare.

Vreau sa mentionez ca toate celelalte masini depaseau cu siguranta 50 km/h dar m-au oprit doar pe mine ( am masina inscrisa in Spania).

Mi-a cerut actele si mi-a oprit permisul, mi-a dat amenda si dovada inlocuitoare pentru 15 zile, m-a intrebat daca semnez PV-ul si i-am spus ca vreau sa trec ceva la mentiuni, moment in care agentul s-a intors si mergand mi-a spus ca nu imi scrie nimic la mentiuni daca nu semnez, a intrat in masina si a plecat.

Vreau sa depun contestatie, este normal ce a facut?
Treaba e ca toata povestea s-a intamplat la vreo 200 km de unde judetul unde locuiesc eu.

Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:13, 20 Octombrie 2014
veti face plangere contraventionala . Se va judeca la judecatoria unde este arodata localitatea unde ati fost oprit/partea aceea de drum. Daca aveti martori ar fi mai bine. Oricum daca nu se semneaza PV de contravenient trebuie martor asistent care sa consemneze lucrul acesta. Din cate am inteles nu exista. POsibil sa aveti sanse.ASteptati sa vina PV.
Nu este normal ce a facut. Puteti depune contestatie in 15 zile. Ideea este : ce contestati?
Eram cu sotia in masina, el era cu un coleg.

Pai agentul constatator este obligat sa imi aduca la cunostinta dreptul de a face obiectiuni cu privire la continutul actului de constatare. Nu numai ca nu mi-a adus la cunostinta, nici nu mi-a permis sa fac asta...

Deci drumul era peticit, probabil a fost o lucrare iar firma a lasat indicatoarele acolo pentru ca repet, nu era nici un fel de masina,muncitor sau oricealtceva pe carosabil...Nu stiu cat m-ar ajuta asta dar am vrut sa stiti.

Pentru a face contestatie trebuie sa astept PV-ul sa ajunga la posta banuiesc.
Ultima modificare: Luni, 20 Octombrie 2014
daniz, utilizator
Da este corect cee spuneti, invocati ORDONANTA nr. 2 din 12 iulie 2001 (*actualizata*) privind regimul juridic al contraventiilor
Constatarea contraventiei
ART. 16
(7) In momentul încheierii procesului-verbal agentul constatator este obligat sa aduca la cunostinta contravenientului dreptul de a face obiectiuni cu privire la continutul actului de constatare. Obiectiunile sunt consemnate distinct în procesul-verbal la rubrica "Alte mentiuni", sub sanctiunea nulitatii procesului verbal.


Numai ca nu stiu cum o sa dovediti ca ati refuzat semnarea pv si nu ati solicitat nici mentiunile ... :sorry:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie amenda radar cfs cfs Va salut, Zilele trecute am fost oprit de un echipaj de Politie intr-o comuna de langa Bucuresti pentru depasirea vitezei legale in localitate (75 km/h fata ... (vezi toată discuția)
Plata amenzii in 48h scade sansele contestatiei ? mikrron mikrron Am semnat (in dubii) sa iau PV si am plecat cuminte.. Eu am realizat abia dupa ca masina de politie care m-a oprit era parcata perpendicular pe drumul pe ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv obe obe Am fost depistat de radar cu 96 km. in localitate, la 20 -30 de metri de pancarda de intrare in loc. Bradul jud Sibiu. As vrea sa stiu daca ma pot lega de ... (vezi toată discuția)