avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Anexa privind vectorul fiscal - mod de completare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Anexa privind vectorul fiscal - mod de completare

La completarea cererii de inregistrare, anexa 1 referitor la inregistrarea fiscala nu stiu daca trebuie bifate casutele 6 - 12 (care se refera la contributiile pt asig. sociale, somaj, accidente de munca, asig soci si sanat., fond de garantare pt plata creantelor salariale si pt concedii si indemnizatii) daca nu o sa am angajati cu CIM deocamdata, eventual la anul??

Sau chiar daca nu am angajati trebuie sa le bifez? Si daca nu le bifez atunci ce se intampla cand voi avea angajati?

Ce-mi propuneti sa fac?

Rog ajutorul dvs
Cel mai recent răspuns: monicaVna , utilizator 13:07, 11 Martie 2013
Buna seara !
Va referiti la formularul 010?
Da ( intre timp m-am uitat eu pe formular si corespund casutele 6-12 sint intradevar din form. 010) . Atunci ele se completeaza doar daca in momentul completarii formularului aveti obligatia platii acelor sume , respectiv impozit pe salariu si datorii sociale. Daca nu aveti nici un angajat , si nici nu aveti de gind sa angajati pe cineva in urmatoarea perioada ( adica in 30 de zile de la data completarii formularului ) le lasati necompletate.
Daca aveti micro , trebuie sa stiti ca in 60 zile trebuie sa angajati cel putin o persoana , altfel nu mai beneficiati de impozit micro.Apoi, in 30 de zile de la data incheierii contractului de munca , mergeti si completati tot formular 010, dar de data asta bifati mentiuni.
Daca insa ati optat pentru impozit pe profit, nu e nevoie sa aveti angajati.
Retineti pentru viitor : orice modificare de "vector fiscal" , asa ii spune declaratiei 010 , sa o anuntati prin mentiune in 30 zile de la data producerii .
Exceptie : la TVA, nu detaliez ca poate nu veti face achizitii intracomunitare . Daca da, reluam discutia.
Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2009
Magda Staicu, Consultant fiscal
Nu se refera la O10, se refera la vectorul fiscal anexa 1 care se depune la Registrul Comertului - formular special.

Nu bifa rubricile 6-12 daca nu ai salariati.

Daca bifezi va trebui sa depui declaratii cu zero, lucru care nu o sa iti convina.
Daca nu depui vei primi somatii si amenzi pentru intirziere.

Dupa ce angajezi personal, mergi la Finante si depui declaratia 010.

Alberto Kurtyan
completati formularul numai daca uncepeti activitatea imediat.in orice caz stie contabilul ce sa faca
:slap:
asta e ?
[ link extern ]
Aseara nu m-am gindit la el...
Oricum , ce am zis ramine valabil .
Acum fac dosarul ce trebuie depus la ONRC. M-am intampinat cu niste probleme la completarea anexei nr.1 a Cererii de inregistrare privind vectorul fiscal. In legatura cu aceasta am urmatoarele intrebari:

1. La pct. 1.4 din anexa nr.1 daca bifez casuta (pt ca s-ar putea sa efectuez operatiuni in afara Romaniei dar nu acum la inceput) atunci va trebui sa depun ceva declaratii in plus? Ce obligatiuni (declaratii la organe competente) va genera bifarea acestei optiuni? Sau ar fi mai bine sa bifez doar cand intr-adevar voi efectua operatiuni in afara RO? Dar daca bifez acum (la infiintare) nu mai trebuie mai tarziu. Ce parere aveti dvs? Eu nu pot sa decid.

2. La pct. 1.5 am inteles despre ce este vorba, insa nu stiu cum este mai avantajos pentru viitoarea mea firma? Daca se aplica TVA la vanzarea unui imobil sau daca nu se aplica? Fara TVA pot vinde mai ieftin, dar daca cumparatorul vrea sa deduca TVA aferent achizitiei nu poate ca eu am facturat fara TVA, asa-i? Se poate renunta la optiunea asta pe viitor daca o bifez acum? Si ce obligatii in plus decurg prin bifarea acestei optiuni?

3. Cum trebuie sa estimez cifra de afaceri pe care o voi realiza? Anual sau trebuie sa iau in calcul ca mai sunt doar 7 luni din an? Ca de eu declar o suma pe an, si ei cred ca suma declarata e pe cele 7 luni si recalculeaza pe an, poate voi intra intr-o alta categorie, de ex sa platesc TVA lunar, ceea ce nu vreau. Ce propuneti, cum sa fac?

Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Declaratie 010 firma nou infiintata Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Firma infiintata in februarie 2012, va avea salariati incepand cu 01 aprilie 2012. In decl. 010 initiala, in termen de 30 zile de la infiintare ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in scopuri de tva SOLEI SOLEI Buna ziua. Am si eu o intrebare la dumneavoastra. O firma neplatitoare de Tva, fara angajati vrea sa devina platitoare de Tva prin optiune( poate la anul emite ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala platitoare de tva valentina370 valentina370 Buna ziua cum imi pot da seama daca Intreprinderea individuala pe care am infiintat-o de curand e sau nu platitoare de TVA? nu scrie nicaieri pe certificat si ... (vezi toată discuția)