avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Inregistrare in scopuri de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Inregistrare in scopuri de TVA

Buna ziua. Am si eu o intrebare la dumneavoastra. O firma neplatitoare de Tva, fara angajati vrea sa devina platitoare de Tva prin optiune( poate la anul emite si ea facturi) Am inceput sa completez decl 098 dar nu stiu de ce imi spune ca am erori la rd 1 din tabelul 4 si 5. Acolo nu am nimic de trecut.
Iar la 010 nu stiu ce sa trec.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: SOLEI , utilizator 12:27, 15 Octombrie 2013
Firma chiar daca nu e inregistrata ca platitor de tva, poate emite facturi (din acelea fara tva).
Daca chiar nu e nevoie, e bine sa nu va inregistrati ca platitor de tva pentru ca veti avea de tinut suplimentar doua registre cu facturile de la cumparari si vanzari si apoi de depus declaratia 300 trimestrial.
Stiu despre ce imi spuneti dumneavoastra, dar asa vrea seful meu sa se inregistreze cu tva si m-am blocat la acele doua declaratii, nu stiu cum sa le completez .
Ati bifat la perioada fiscala trimestrul?
010 se trec toate datele existente in vectorul fiscal din acel moment plus bifa pt TVA (este pe pagina 2)
la 098 este prima data cand aud de eroare... de obicei zice ce nu ai completat...Cauta pe site ul anafului formularul actualizat.
PS: du te la adm financiara sa vezi ce acte ti trebuie( unii vor 098, altii 010...samd)
Buna ziua. La 010 am completat pe prima pagina la punctul B) cu datele societatii si exact cum imi spuneti am trecut pe pagina a doua la punctul E) la perioada fiscala - trimestriala si cam atat la aceasta declaratie. Trebuie sa o salvez si pe suport electronic?
Dar la 098 nu stiu cum sa completez la tabelul 4 si 5. Daca merg la administratie si rog doamnele de acolo sa ma ajute sa o completez am vreo sansa de reusita?

Alte discuții în legătură

Declaratie 010 firma nou infiintata Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Firma infiintata in februarie 2012, va avea salariati incepand cu 01 aprilie 2012. In decl. 010 initiala, in termen de 30 zile de la infiintare ... (vezi toată discuția)
Anexa privind vectorul fiscal - mod de completare Victorius Victorius La completarea cererii de inregistrare, anexa 1 referitor la inregistrarea fiscala nu stiu daca trebuie bifate casutele 6 - 12 (care se refera la contributiile ... (vezi toată discuția)
Formular 010 Praipan Praipan Buna ziua! Stie cineva cum se completeaza formularul 010 pt ONG-uri. Am intrebat deja 3 contabili si nu m-a lamurit nimeni... Multrumesc PS: Puteti oferi ... (vezi toată discuția)