avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Declaratie 010 firma nou infiintata
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Declaratie 010 firma nou infiintata

Buna ziua,

Firma infiintata in februarie 2012, va avea salariati incepand cu 01 aprilie 2012. In decl. 010 initiala, in termen de 30 zile de la infiintare se inregistreaza doar impozitul pe profit si TVA estimat? mentionez ca impozitul pe profit a mai fost inregistrat si la ONRC, in Anexa 1, la infiintarea firmei.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: dutescu maria , utilizator 09:00, 25 Aprilie 2012
trebuie sa depuneti 010 pentru salariati , bifand in declaratie contributiile sociale obligatorii incepand cu data de 01.04.2012, care se vor retine la buget se modifica astfel datele din vectorul fiscal , nu mai are legatura cu declaratia initiala de la infintare impozitul pe profit si TVA raman nemodificate
Sa inteleg la in decl 010 initiala care se depune in termen de 30 zile de la infiintare(expira pe 20 martie) bifez doar impozit pe profit si TVA.
In aprilie cand se fac angajari trebuie sa depun o decl 010 de mentiuni pentru a bifa contributiile aferente salariatilor? Sau tot in decl 010 initiala?
da in declaratia initiala bifati doar impozit pe profit si TVA, si numai incepand cu luna aprilie veti depune alta declaratie de mentiuni 010 in care veti bifa optiunile aferente contributiilor
Buna ziua,

Sunteti deja platitor de tva ca sa bifati casuta respectiva? Totusi firma este infiintata in febriarie, si de cateva luni firmele nou infiintate nu mai sunt platitoare de tva din prima.
O bifez pentru ca se vrea sa fie platitor de tva anul acesta, binenteles nu este obligatoriu. Multe firme incep prin a fi neplatitor de tva si apoi opteaza pentru trecere la tva. In cazul in care nu se deruleaza operatiuni se va depune decontul de tva pe 0

Alte discuții în legătură

Depunerea declaratiilor lunare la o firma fara angajati distribution distribution Buna seara, In cazul unui SRL infintat in ianuarie 2010 care va avea primii angajati in luna martie, atunci incepand activitatea..este nevoie sa depun vreo ... (vezi toată discuția)
Firma nou infiintata si vectorul fiscal camicami camicami O firma nou infiintata la Reg. Comertului,in iulie 2011,este obligata sa se inregistreze si la fisc,la vectorul fiscal, din momentul infiintarii la ... (vezi toată discuția)
Referitor la anexa 1- constituire srl florentza florentza Buna ziua, Va solicit sprijinul in urmatoarea speta: am infiintat un srl, iar la anexa 1 nu s-a bifat decat impozitul pe profit. Ce pasi/drumuri/proceduri ... (vezi toată discuția)