avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum poate o bunica sa obtina tutela sau sa isi ia ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum poate o bunica sa obtina tutela sau sa isi ia nepotii in adoptie

buna ziua
As vrea sa stiu daca mama mea fiind bunica minorilor poate sa ia copii surori mele in adoptie sau sub tutela. ce ar trebui sa faca? copii in momentul de fata sunt la un centru de plasament, la care au fost dusi de catre tatal lor iar mama lor este plecata din tara, iar ei vor divorta. nici unul ditre ei nu isi mai da interesul de copii. din spusele tatalui minorilor mama este decazuta din drepturi cat si el pe termen nelimitat de catre protectia copilului si asistenta sociala.
VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: alyna_mari , utilizator 15:29, 23 Octombrie 2014
Luati legatura cu protectia copilului. Bunica poate solicita un plasament in regim de urgenta.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Octombrie 2014
Justitiarul711, utilizator
dar tatal minorilor sustine ca mama mea fiind bunica minorilor nu ii poate lua de la centru fara semnatura lor.este adevarat???
va multumesc de raspuns
Art. 399 NCC

Exercitarea autorităţii părinteşti de către alte persoane

(1) În mod excepţional, instanţa de tutelă poate hotărî plasamentul copilului la o rudă sau la o altă familie ori persoană, cu consimţământul acestora, sau într-o instituţie de ocrotire. Acestea exercită drepturile şi îndatoririle care revin părinţilor cu privire la persoana copilului.



multumesc de raspuns dar tot nu am inteles poate sa ii ia bunica minorilor de la centru fara semnatura lui?
daca instanta de tutela hotaraste ca ii poate lua, atunci ii poate lua

Alte discuții în legătură

Minor in intretinerea bunicii Giorgia Cristea Giorgia Cristea BUNICA INGRIJESTE MINORUL DE 12 ANI DE LA NASTERE , INREGISTRANDU-L PE NUMELE EI , DAR ALOCATIA DE STAT ESTE RIDICATA DE MAMA NATURALA ACEASTA AVAND ALTI 3 ... (vezi toată discuția)
Plasament la bunica minaroda minaroda Referitor la un copil cu tatal decedat si mama ; divortata de sot, adica de tatal copilului inainte de decesul acestuia, Acest copil a fost si este crescut de ... (vezi toată discuția)
Plasament in regim de urgenta RADUGABY RADUGABY Va rog sa ma indrumati unde ar trebui sa merg pt ai da bunicii tutela copiilor respectiv 3 ani si 4 ani deoarece ambi parinti sunt arestati. daca nu se face un ... (vezi toată discuția)