avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 243 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general schimbare incadrare?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

schimbare incadrare?

Buna ziua,sfatuiti-ma ,va rog,cum sa fac:
1,Sotul meu este angajatul firmei pe postul de ing.automatizari,face montajul si automatizarea liniilor industriale de suc,apa,bere,deci la sediile clientilor din tara sau strainatate.Pentru a putea deduce cheltuieli cu functionarea,piese, combustili ,cu masina pe care o avem din april.2009 in leasing (cu care pleaca in delegatii,nu totdeauna ) ar trebui sa schimb incadrarea la director tehnic(de exemplu) sau dupa noile norme s-ar incadra la ”transportul la si de la locul de munca”,cum ati face voi,domnilor?Mentionez ca in momentul de fata,administratorul este director general si sotul meu care este si asociat este cum am spus ”inginer automatizari„ si alt angajat in momentul de fata nu mai avem,deci se poate schimba incadrarea lui?
2,Se mai fac foi de parcurs,nu s-au scos cumva?ca si director poate folosi masina fara foaie de parcurs sau oriunde merge(chiar interes personal)trebuie sa faca foaie?Nu prea stiu cu foile ,invatati-ma voi:">
Va multumesc mult:wave:
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 19:11, 27 Mai 2009
Ati analizat daca nu s-ar pute incadra la urmatoarea exceptie din Hot. 488/2009 ?

Norme metodologice:
451. (1) In aplicarea art. 1451 alin. (1) lit. a) din Codul fiscal, termenii si expresiile de mai jos au urmatoarele semnificatii:
a) vehiculele utilizate exclusiv pentru reparatii si/sau interventie reprezinta vehiculele care pot fi inzestrate sau nu cu echipamente tehnice specifice, ce deservesc personalul specializat in vederea repararii bunurilor, precum si cele utilizate pentru deplasarea in actiuni de interventie

1-este personal specializat -inginer automatizari
2-deplasarile le face in calitate de salariat nu in calitate de"de persoanele cu functii de conducere "
3-in fisa postului cred ca are trecute atributiile specificate de dvs.
Se fac in continuare foi de parcurs, trebuie sa-si justifice consumul de combustibil
Pentru deplasari externe fiind angajat poate beneficia de toate drepturile prevazute in codul fiscal .

Ultima modificare: Miercuri, 27 Mai 2009
katica, utilizator
Nu trebuie sa schimbati incadrarea daca va regasiti in art 1451 din Codul fiscal cu privire la deducerea cheltuielilor cu combustibilul , respectiv intretinere si reparatii .
Se fac in continuare foi de parcurs, justificandu-se astfel consumul de combustibil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Foi parcurs cateldestept cateldestept Daca deducem 50% din cheltuielile auto (combustibili, piese schimb, taxe, impozite,etc) mai este obligatorie intocmirea foilor de parcurs? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Deducere tva auto + bonuri combustibil abex abex sunt administrator la o firma care are ca obiect de activitate administrare sisteme /retele calculatoare. In contractele pe care le am cu diverse firme este ... (vezi toată discuția)
Maşina pe firmă - foaie de parcurs rmrrmrrrm rmrrmrrrm Bună ziua, îmi cer scuze dacă s-a mai discutat subiectul, dar până acum am găsit foarte multe păreri împărţite. Se dă următoarea situaţie: ... (vezi toată discuția)