avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general foi parcurs
Discuție deschisă în Contabilitate în general

foi parcurs

Daca deducem 50% din cheltuielile auto (combustibili, piese schimb, taxe, impozite,etc) mai este obligatorie intocmirea foilor de parcurs?
Mentionez ca societatea detine o singura masina utilizata de administrator.
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 16:48, 8 Octombrie 2012
Nu. Foile de parcurs sunt necesare daca deduceti 100 %.
Da, trebuie intocmita foaie de parcurs tocmai pentru a se stabili in ce masura pot fi deduse cheltuielile cu carburantul aferente unei deplasari in scopul afacerii.

La pct. 451 alin. 2 ultima teza din Normele metodologice date in aplicarea art. 1451 din Codul fiscal se prevede ca foaia de parcurs care trebuie sa contina cel putin urmatoarele informatii: categoria de vehicul utilizat, scopul si locul deplasarii, kilometrii parcursi, norma proprie de consum carburant pe kilometru parcurs.


Gabrielle Monique a scris:

Da, trebuie intocmita foaie de parcurs




Nu, nu trebuie foi de parcurs decat daca se deduc 100 % cheltuielile cu masinile respective ( combustibili, lubrifianti, piese de schimb, reparatii, revizii, asigurari, chirii , roviniete, impozite locale, dobanzi si comisioane, diferente de curs daca sunt aferente acestor autoturism)

In lipsa foilor de parcurs, deducerea este limitata la 50% atat pentru costuri, cat si pentru TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere cheltuieli combustibil pfa birta birta pentru a deduce combustibilul de 50 % la un cabinet de avocatura, autoturismul apartine cabinetului, trebuiesc intocmite foi de parcurs? este vorba de ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate carburant lilicu lilicu buna ziua o firma de paza efectueaza zilnic cu autoturismele proprii de interventie trasee de patrulare pe la toate obiectivele pazite si se deplaseaza si la ... (vezi toată discuția)
Deducere pe baza contract comodat flay flay Buna ziua. In cazul in care Admin unei societati face un contract de comodat cu firma sa pentru masina personala. Ce se poate deduce pe langa combustibil si ... (vezi toată discuția)