avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil calculata gresit
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil calculata gresit

De curând am primit o adresa de la APS in care mi se cerea sa restitui o suma de bani din indemnizatia pentru cresterea copilului incasata in urma aproape 5 ani, intrucat considerau dumnealor ca am incasat sume necuvenite.
Dupa mai multe discutii in baza documentelor din dosarul pentru acordarea indemnizatiei, a reiesit faptul ca desi documentele depuse sunt reale, dintr-o greseala a functionarului care a stabilit suma, indemnizatia primita a fost mai mare.

Întrebarea mea este cum pot anula decizia de impunere emisa de APS in aceasta situatie? Este suficienta o cerere de anulare sau trebuie sa astept publicarea normelor Legii 126/2014?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:55, 11 August 2015
Deocamdata invocati prevederie Legii 126/2014 care spune ca nu restituiti sumele calculate gresit din vina celor de la AJPIS.
Depuneti o contestatie la acea decizie si o motivati cu prevederile Legii 126/2014, art.II alin.1.
Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra - asa voi proceda.
As vrea sa va mai intreb daca acceptarea contesatatie de APS poate fi amanata pana la publicarea normelor de aplicare a Legii 126/2014?
Probabil ca vor putea invoca acest lucru.
Buna dimineata,

Revin asupra subiectului intrucat nu reusesc sa identific intre prevederile Legii 126/2014 articolul care spune ca nu se restituie sumele calculate gresit din vina celor de la AJPIS. Ma puteti ajuta, va rog.

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Amnistia fiscala pentru mame AlinaFlorentina1981 AlinaFlorentina1981 Buna ziua! La inceputul lunii iulie 2012,sotul meu si-a dat demisia de la firma la care lucra. Pe 24 iulie a venit pe lume copilul nostru si sotul a hotarat sa ... (vezi toată discuția)
Amnistie fiscala - legea 126/2014 sasviorel sasviorel In cazul copilului cu handicap grav care a primit sume necuvenite si au inceput retinerile conform deciziilor locale. Potrivit Legii 126/2014 am inteles ca se ... (vezi toată discuția)
Decizie recalculare indemnizatie dupa 4 ani jumate arhana arhana Buna ziua, am primit la sfarsitul lunii dec.2014 instiintare precum in urma unei decizii din 2012 s a recalculat indemnizatia dupa primul copil. Primul copil ... (vezi toată discuția)