Am avut un accident in a patra zi de lucru04-05-09,diagmosticul medicului fiind traumatism complex deget 2,3,4.amputatie post traumatica deget 3 mana stanga.vreau sa precizez ca nu am avut semat nici CIM si nici protectia muncii.Dupa 14 zile de la accident am semnat CIM pe o perioada de o luna de zile din 01-05-2009 pana 01- 06-2009 (crezand ca contractul este pe o perioada nedeterminata) patronul si cei de la ITM spunandu-mi ca voi beneficia de concediu medical(platit) pana voi fi din nou in stare sa lucrez in aceeasi firma. Din cate se pare eu voi primi bani pe prima luna de concediu medical,iar dupa aceea ce voi face?
Firma trebuie sa va despagupeasca in acest caz.
Poate ar trebui sa stie si Inspectia Muncii faptul ca in acea societate se lucreaza fara contract de munca, instruire protectia muncii, si toate celelalte documente in ordine.
nikol.ilea
cim se inregistreaza in maxim 20 de zile calendaristice de la prima zi de lucru.
accidentul a fost in a patra zi, deci a lucrat legal, problema mare este ca a semnat un cim pe perioada determinata si va fi obilgat ca dupa refacere sa isi caute de lucru in loc sa beneficieze de somaj.
patronul avea posibilitatea sa ii inceteze cim-ul pe perioada nedeterminata pe motiv de necorespundere profesionala din motive medicale si astfel beneficia de somaj
Sincer imi pare rau cand din neatentie si nestiinta se pierd niste drepturi ce ar fi putut ajuta pe cineva sa treaca mai usor peste niste probleme mari.
De aceea sfatuiesc pe toti sa fie atenti la ce semneaza si daca nu inteleg despre ce este vorba sa intrebe pe altii.
Multa sanatate.
Fiind incheiat pe durata determinata, la expirarea acestuia, daca aveti cel putin 12 luni lucrate in ultimele 24 luni, puteti beneficia de indemnizatie de somaj.