avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte vanzare dupa succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte vanzare dupa succesiune

Bine v-am gasit!
Impreuna cu sora mea am facut succesiune dupa mama care ne-a lasat un teren agricol revenindu-ne cota de 1/2 fiecareia dintre noi , succesiune fara partaj. Va rog sa-mi raspundeti daca eu imi pot vinde partea ce mi se cuvine adica jumatate din teren ?
As dori sa mai stiu ce inseamna intabularea , unde trebuie facuta si care sant pasii de urmat.
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: un roman , utilizator 21:26, 24 Octombrie 2014
va trebui sa mergeti la un notar. el va spune toata procedura
bineinteles ca puteti vinde partea dvs in ideea ca cineva vrea un teren in comun cu cineva.
toate formalitatile le va face notarul la care incheiati contractul
1. Puteti vinde, dupa ce faceti intabularea ( pentru aceasta operatiune va trebui sa va adresati unui expert in cadastru si il puteti gasi la primaria com. unde se afla terenul); el va masura la fata locului, va face schita terenului cu vecinatatile, si va inainta actele la Cartea Funciara, pentru inscriere.
2. Referitor la vanzare, puteti vinde doar cota dvs. de mostenire si fara iesirea din indiviziune, insa orice cumparator va dori sa stie exact ce cumpara, daca este interesat sa foloseasca terenul. Aici va trebui sa va intelegeti cu cumparatorul, ce anume doreste acesta.
Cata vreme nu ati facut partajul pe tern cu sora dvs. fiecare detineti o conta indiviza de 1/2, adica nu parcele impartite clar delimitate. Dvs. detineti 1/2 din fiecare farama de teren.
Este greu de crezut ca veti gasi un cumparator in conditiile asea, dar nu imposibil.

Ca sa aveti fiecare o parcela delimitata ca unic proprietar, nu sa fiti in indiviziune pe teren, trebuie sa faceti partaj (la notar daca va intelegeti, in instanta daca nu).
Ultima modificare: Vineri, 24 Octombrie 2014
smeagull, utilizator
Va multumesc pentru raspunsurile prompte !
Aveti doua posibilitati dupa ce faceti cadastru si intabulati :
- fie vindeti cota dvs parte ideala de 1/2 cumparatorul ramanad coproprietar cu sora dvs.
- fie faceti dezmembrare si partaj si va vindeti lotul ce l veti detine in exlcusiva proprietate si posesie dupa partaj.

Alte discuții în legătură

Succesiune Mona21 Mona21 IN 2008 MI-A MURIT TATAL, LASANDU-MI CA MOSTENIRE 1/2 DIN CASA PARINTEASCA SI TERENUL AFERENT CASEI, CEALALTA JUMATATE FIIND A SOREI LUI.IN MAI 2009 AM FACUT ... (vezi toată discuția)
Buna seara , suntem doua surori si detinem un teren de 4000 mp ... olllly87 olllly87 Buna seara , Suntem doua surori si detinem un teren de 4000 mp si o casa ce se afla pe acest teren compusa din 3 camere si o sala. Nu suntem partajate ... (vezi toată discuția)
Revin cu o întrebare dar înainte vreau să mulțumesc mult ... ddena ddena Revin cu o întrebare dar înainte vreau să mulțumesc mult pentru ajutor . Am făcut succesiune .Urmează partajul între frați .Pentru un teren avem un ... (vezi toată discuția)