avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cerere pierduta legea fondului funciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cerere pierduta legea fondului funciar

S-a reconstituit dreptul de proprietate in baza legii 18/1991 asupra unui teren intravilan. Persoana beneficiara are contract de v-c din 1957 in care scrie de la cine a cumparat terenul, CF-ul vechi inainte de colectivizare in care e trecut contractul de v-c, are cerere de inscriere in CAP, are TP-ul eliberat in 1994, a locuit o viata in casa de pe acel teren intravilan.
Beneficiarul a decedat in 2011 si mostenitorul sau trebuie sa prezinte in instanta actele care au stat la baza emiterii acelui TP intr-un proces de fond funciar, doar ca cei de la Primarie nu gasesc cererea de reconstituire a dreptului de proprietate formulata de decedat.
Ce e de facut?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: xyz2012 , utilizator 21:23, 24 Octombrie 2014
Aceste reconstituri de drepturi de proprietate au făcut obiectul unor legi speciale. Pentru a se constata calitatea de persoana indreptatita, este obligatoriu sa se facă dovada depunerii in termen a acestor cereri.
Se sustine de cineva ca decedatul nu ar fi depus cerere de reconstituire?
Sunt mai multe persoane trecute pe titlu ca beneficiare sau decedatul e singurul beneficiar.
Daca primaria nu gaseste cererea, pot exista doua explicatii:- decedatul nu a depus cerere de reconstituire, ci a fost depusa de alt beneficiar inscris pe titlu de proprietate;
- sau a fost pierduta de cei de la primarie, dar nu vad cum puteti dovedi acest lucru.
Cererea se presupune ca a fost depusa in termen, titlul de proprietate a fost deja eliberat in 1994.
Pe titlul de proprietate e trecut un singur beneficiar, adica decedatul. Nu exista altii trecuti.
Ultima modificare: Vineri, 24 Octombrie 2014
xyz2012, utilizator
Se prezuma, deci, ca a existat cerere si a fost depusa de catre decedat in termen, caci altfel nu se elibera titlul de proprietate. E posibil ca primaria sa o fi pierdut si nu i se poate reprosa mostenitorului acest lucru.
Ce anume se contesta la titlul respectiv? Si pentru ce se cere cererea de reconstituire? Chiar nu inteleg la ce foloseste acum.
O terta persoana cere anularea TP-ului in instanta, acesta sustine ca defunctul nu a fost indreptatit sa ceara reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenului respectiv.
Mostenitorul are cam toate actele dupa cum le-am enumerat in primul mesaj, doar acea cerere ii lipseste.
In anexa 2a in care a fost validat decedatul conf. legii 18/1991, este mentionata acea cerere?
Chiar daca nu gasim cererea, tot trebuie sa fi fost inregistrata undeva, intr-un registru, in anexele de validari etc... ce parere aveti?

Alte discuții în legătură

Proces verbal de punere in posesie... iuli113 iuli113 se poate ca pt un proces verbal de punere in posesie(titlu de proprietate) in care apare suprafata de teren extravilan si suprafata de teren intravilan este ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate ContSters145831 ContSters145831 Profitand de plecarea mea in strainatate, fratele meu si-a insusit toate bunurile familiale (casa + teren agricol) putin timp inainte de decesul ... (vezi toată discuția)
Anexa 24 cri_secret_ina cri_secret_ina As dori sa stiu daca se poate intocmi Anexa 24,in vederea dezbaterii succesiunii,pe baza unui titlu de proprietate provizoriu. Inca nu a fost emis titlul de ... (vezi toată discuția)