avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Probleme cu rovigneta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Probleme cu rovigneta

Buna ziua, am o Dacie double cab, de 3 ani, pentru care anual in Octombrie cumpar rovigneta pe un an de zile ca sa nu mai am problema in urmatorii 12 luni. In acest an in urma unui accident in familie am uitat sa cumpar la timp rovineta avand si necazul si am trecut de cateva ori pe sub camerele de rovineta... Nu a fost intentionat si cum am constatat cele intimplate imediat am cumparat rovineta pe 1 an insa intrebarea mea ar fi daca pot face ceva ca sa nu ma amendeze fiindca nu am avut rovineta... Am inteles ca amenda ar fi de vreo 1000 de ron, iar eu am trecut minim de 4 ori... nu valoreaza nici masina atat...
Rog daca stiti solutii la problema mea sa ma ajutati, multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: sandoor , utilizator 07:38, 3 Noiembrie 2014
conform legii, veti fi amendat daca nu ati avut rovigneta la momentul surprinderii in trafic. Vestea buna este ca o veti plati doar o data si nu de 4 ori
Si alta veste buna e ca e de 250 ron in 24h 125 nu 1000 :). Sau e autoutilitara?:hm:,.. la autoutilitare din cate stiu taxele sunt mai mari nu stiu daca si amenzile :hm:
Ultima modificare: Luni, 27 Octombrie 2014
CountPorcula1987, utilizator
Din pacate e considerata utilitara... halal megalomanie ...Problema cealalta e ca rovigneta a expirat in 11 .10. 2014 iar eu am observat doar in 25.10.2014 ca e expirata, trecerile pe sub camere au fost in zile diferite ... Oare si asa voi primi doar o singura amenda ??? De si sincer mi se pare ilegala taxa tinand cont ca in pretul carburantului la pompa deja exista de doua ori taxa de drum... Multumesc anticipat pentru ajutor.
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru raspuns, daca am inteles bine atunci masina mea fiind o utilitara cu 5 locuri si sarcina utila max 800 kg, sub 3,5t pot primi o amenda min 750 lei, max 1250 lei cu posibilitatea de a plati jumatate in 48 de ore de la data primirii instiintarii, inc-o intrebare daca imi permiteti: in cat timp trebuie sa primesc instiintarea de plata ? Cu mult respect Sandor

Alte discuții în legătură

Amenda rovigneta camera antidote antidote Buna ziua In data de 10.12.2010 am circulat fara rovigneta pe DN1. Pe 07.06.2011 mi s-a intocmit procesul iar astazi 23.06.2011 mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Sanctiune lipsa rovinieta la mai mult de 30 de zile de la comiterea contraventiei valyyc valyyc Buna ziua! Am uitat de rovineta si am circulat cu ea expirata. De atunci au trecut 30 de zile Mai pot fi sanctionat si dupa expirarea perioadei de 30 ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de constatare a contraventiei intocmit dupa 5 luni germicor germicor Buna seara, Astazi am primit un proces verbal de constatare a contraventiei care suna cam asa: [b]ANTET[/b] Proces Verbal de Constatare a ... (vezi toată discuția)