avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata lift
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata lift

Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu 10 etaje la etajul 1, dar este blocat liftul la acest etaj , insa administratorul ne obliga sa platim lunar suma de 12 lei. Ce putem face sa nu mai platim avand in vedere ca nici nu putem folosi liftul? Multumsc mult!


Cel mai recent răspuns: constantin6842 , utilizator 12:03, 4 Noiembrie 2022
adresa la asociatie sa-l repare.
Nu este defect
Daca nu este defect, folositi-l!
Cine stie raspune - aceasta este regula pe toate forumurile, asa ca, @romibaro - putintica rabdare...
Chestiunea ca liftul functioneaza, nu aceasta este problema, numai ca, de obicei asa se procedeaza la blocurile P+10, chipurile se face nush'ce economie la plata mentenantei liftului.
Ca sa inteleaga oricine citeste acest topic, cheltuielile pentru functionarea liftului sunt de doua feluri:
- cheltuieli cu energia electrica consumata penteru functionarea liftului - care se reparizeaza proportional cu nr. de persoane care locuiesc in bloc - cu mentiunea ca AG a proprietarilor poate hotari ca proprietarii de la parter si et. 1(unde este blocata usa liftului) sa achite costuri cu e. electrica pe jumatate cat le revin celorlalti proprietari;

- cheltuieli cu mentenanta liftului - care se reparizeaza fiecarui proprietar din aceasta scara/bloc, proportional cu cota-parte indiviza de proprietate.

Daca mai sunt neclaritati, graiti...
Ultima modificare: Vineri, 7 Noiembrie 2014
Adam Grecu, utilizator
Platim aceeasi suma toti locatarii ceea ce nu mi se pare corect, avand in vedere ca cei de la 1 nu-l putem folosi. Ce putem face?
Ultima modificare: Vineri, 7 Noiembrie 2014
persi, utilizator

Alte discuții în legătură

Reparatie capitala lift - etaj 1 mmm_ggg mmm_ggg Buna ziua, am o intrebare lagata de urmatoarea situatie: - de comun acord, locatarii de la etajul 1 si Comitetul Executiv au blocat/dezafectat butoanele si ... (vezi toată discuția)
Despre plata liftului meryleen meryleen Locuiesc la parter, nu exista uscatorie sau alte spatii de care pot sa beneficiez la etajele superioare. E legal sa platesc lunar liftul cat si reparatii, ... (vezi toată discuția)