Buna seara, la recomandarea unui prieten am decis sa cer parerea unui avocat sau unei persoane care are cunostinte in domeniul urmatoarei probleme:
Incep cu inceputul,la data de 11.03.1989 x (barbatul) s-a casatorit cu y (femeia). In urma neintelegerilor acestora x a decis sa divorteze. Pe 01.01.1992 s-au depus actele de divort,urmand ca x in luna a 7-a 1992 sa cumpere un imobil in care este specificat ca imobilul ii revine lui x. Totul a fost in regula pana in prezent cand, x doreste sa obtina o autorizatie de constructie pe acel teren. Prezentandu-se la primaria din comuna,primarul impreuna cu secretara a declarat ca nu ii poate elibera autorizatie de constructie datorita faptului ca trebuie sa o treaca si pe fosta sotie. Acum,ei fiind divortati in fapt de la data de 1.01.1992 asa cum este specificat si in hotararea de divort,personal nu cred ca y ar avea dreptul la acel imobil,chiar daca atunci cand a fost cumparat de catre sot ei erau in divort. Mentionez ca y a parasit domiciliul dinaintea depunerilor actelor de divort. Acum dupa toate acestea,intrebarile sunt: Poate x sa obtina autorizatie de constructie pe acelasi teren fara ca y sa aiba dreptul?
Ce drept mai are y asupra imobilului?
Care sunt procedurile prin care x poate obtine autorizatie de constructie?
Sper ca am explicat totul clar,in cazul in care mai sunt necesare alte informatii sau nelamuriri,va rog sa intrebati.
Atasez aici actul de vanzare cumparare + hotararea de divort pentru a intelege exact ce scrie in acte.
Multumesc anticipat, o seara cat mai placuta.
[ link extern ]
[ link extern ]