avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vecin cu probleme psihice violent
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vecin cu probleme psihice violent

Avem in bloc o familie cu probleme.4 membri au probleme psihice iar unul dintre ei este violent si periculos .de cativa ani toti vecinii am facut plangeri din cauza agresiunilor atat fizice cat si verbale, dar cei de la politie au spus ca nu au ce sa-i faca.Azi a intrat cu ranga in casa peste o familie dar pt ca nu a vatamat pe nimeni politia nu a facut nimic.rezultatul :inca o plangere nefolositoare si o familie speriata cu o fetita de 9 ani socata care nu vrea sa mai iasa din casa de frica.
Ce putem face?in afara de plangeri inutile.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:53, 11 Noiembrie 2014
Politia detine autoritatea si competenta sa dispuna verificari si daca se confirma plangerea/
sesizarea ,are obligatia sa aplice sanctiuni prevazute de lege
Daca politia responsabila domiciliului dvs refuza sa se achite de atributiile ce ii revin sesizati oficial conducerea sectiei de politie,politia municipala,inspectoratul judetean/municipal de politie
vecinul agresat trebuie sa depuna plangere penala pentru violare de domiciliu. plangerile depuse se vor solutiona de catre organele abilitate. in cazul in care nu sunteti de acord cu anumite aspecte ce vizeaza urmarirea penala, puteti formula plangere impotriva masurilor si actelor de urmarile penala.
Au mai fost depuse plangeri penale de catre vecini si nu s-a rezolvat nimic.in urma cu cativa ani a amenintat ca arunca blocul in aer si a fost scos din casa cu mascatii,l-au internat si dupa 2 saptamani a venit acasa.la un momendat dupa o alata agresiune un politist a spus ca pana nu omoara pe cineva nu au ce sa-i faca.deci asteptam sa pateasca cineva ceva?.
cam asa stau lucrurile in tara noastra.
singura posibilitate de a face ceva , este de a tot scrie plangeri peste plangeri pe la politie , pe la ...unde vreti dumneavoastra .
intradevar , pana nu se intampla ceva grav....nu se vor lua masuri...si poate nici atunci nu vor fi masuri drastice.
intrebare : daca vecinii "violenti" tot au tot provocat neplaceri , de genul relatat mai sus , blocul acela se poate numi sat fara caini ? chiar nu este nimeni mai autoritar care sa-i potoleasca ?
cum sa intrii cu ranga peste cineva in casa .
Staruiti cu sesizarea starea de fapt,atitudinea si comportamentul agresiv care afecteaza siguranta si securitatea vecinilor
In situatia in care mai multi proprietari au fost agresati,desfasurati demersuri concrete,astfel incat reprezentantul legal al asociatiei de proprietari in persoana presedintelui sa formuleze plangere oficiala la autoritatile abilitate
Sesizati serviciul de specialitate din primarie

Alte discuții în legătură

Retea de prostitutie in bloc Costica33 Costica33 Va rog sa-mi spuneti ce se poate face daca am depistat ca in blocul in care locuiesc exista o retea de prostitutie, la diverse etaje. Banuim ca avem pe etaj si ... (vezi toată discuția)
Femeie batuta. "nu fac plangere". anonim: eu cum ajut? brook3013 brook3013 Buna ziua. Cunosc un caz in care o doamna este batuta de catre sotul ei aproape tot timpul. I se vad vanataile pe langa ochi cand vine sa faca curatenie in ... (vezi toată discuția)
Plangere pentru agresiune. crush crush o prietena de-a a fost agresata de un vecin, atat verbal cat si fizic(o palma). a scos un certificat medico-legal, a facut plangere la politie, urmand sa se ... (vezi toată discuția)