avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie de concediere nula?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie de concediere nula?

Buna ziua,

Am primit astazi decizia de concediere pentru restructurarea postului si in ea se precizeaza ca poate fi contestata in termen de 30 de zile la Tribunalul Bucuresti, in conditiile in care eu am domiciliul in alta localitate. Le-am semnalat acest aspect, spunandu-le ca trebuie inlocuit Tribunalul Bucuresti cu tribunalul pe raza caruia reclamantul isi are domiciliul (potrivit art 284, alin.2 din Codul Muncii) iar raspunsul a fost ca exista ceva mai presus de codul muncii in care se specifica Tribunalul Bucuresti. Intrebarea mea este daca aceasta neregula constituie motiv suficient pentru nulitatea deciziei? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 21:49, 29 Mai 2009
Atata timp cat veti depune contestatia la instanta competenta, aceasta nulitate va fi acoperita. Deci, nu va ajuta doar aceasta mentiune eronata in decizie.
Multumesc pt raspuns. In decizie se mai precizeaza ca voi primi ca si compensatie un salariu lunar brut. Trebuie sa ma astept sa primesc in mana suma reprezentand salariul meu brut? Sunt scutite de impozite salariile compensatorii?
Va pot raspunde la prima intrebare: da, este vorba de salariul dvs.
Acest salariu compensatoriu se supune tuturor taxelor si impozitelor, nu este excpetat de lege.
Insa eu ce suma trebuie sa ma astept sa primesc daca in decizie se specifica ca voi primi ca si compensatie un salariu lunar brut? Salariul brut sau cel net pe care l-am primit si pana acum in fiecare luna? Multumesc

Alte discuții în legătură

Salariu compensatoriu andabej andabej Firma la care lucrez urmeaza sa desfiinteze un post cu acordarea unui salariu compensatoriu angajatului respectiv. Imi puteti spune ce fel de salariu trebuie ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu costachegoga costachegoga Am primit in data de 11.01.2010 instiintare ca postul mi se desfiinteaza si ca atare voi primi in afara drepturilor care mi se cuvin pana la incetarea ... (vezi toată discuția)
Lamurire salariu compensatoriu gabrielle_24 gabrielle_24 Buna ziua, Sunt angajata unei firme ( sistem privat) de 3 ani si 5 luni, mai exact din august 2006, avand in prezent salariu net de 600 lei si mi s-a spus ... (vezi toată discuția)