avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie de concediere nula?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie de concediere nula?

Buna ziua,

Am primit astazi decizia de concediere pentru restructurarea postului si in ea se precizeaza ca poate fi contestata in termen de 30 de zile la Tribunalul Bucuresti, in conditiile in care eu am domiciliul in alta localitate. Le-am semnalat acest aspect, spunandu-le ca trebuie inlocuit Tribunalul Bucuresti cu tribunalul pe raza caruia reclamantul isi are domiciliul (potrivit art 284, alin.2 din Codul Muncii) iar raspunsul a fost ca exista ceva mai presus de codul muncii in care se specifica Tribunalul Bucuresti. Intrebarea mea este daca aceasta neregula constituie motiv suficient pentru nulitatea deciziei? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 21:49, 29 Mai 2009
Ultimul dvs. salariu se cumuleaza cu suma compensatoare si se impoziteaza totalul.
Daca primiti 2 salarii brute nu veti primi exact-exact 2 salarii nete (corespunztor lunilor in care ati primit doar salariu), va apare o anumita diferneta deorece prin crestesre benitului brut este foarte probabil ca se va plati putin mai mult impozit (deorece deducerile de la impozit scad pe masura ce creste salariul brut).
Diferenta nu este totusi semnificativ de mare.

Daca nu ati luat concediul cuvenit pana la data lichidarii, va trebui deasemenea sa mai primiti si plata concediului de odihna neefectuat
Imi cer scuze, insa nu inteleg prea bine. Eu imi incep preavizul astazi, 29 mai 2009. Voi primi un salariu normal pentru perioada de preaviz , aproape intreg avand in vedere ca preavizul se termina undeva pe 25 iunie + plata zilelor de concediu neefectuate+un salariu compensatoriu. In decizia de concediere se precizeaza ca voi primi un salariu lunar brut ca si compensatie, in afara drepturilor la zi. Daca salariul meu net este de 2100 iar cel brut de 2900, cat va fi acel salariu compensatoriu in mana? 2100 sau 2900? Va multumesc.
legea 19/2000

Art.21. (6) Contribuţia de asigurări sociale pentru persoanele care beneficiază de plăţi compensatorii se suportă din bugetul asigurărilor pentru şomaj la nivelul cotei contribuţiei individuale de asigurări sociale.


Art.21. (6) Contribuţia de asigurări sociale pentru persoanele care beneficiază de plăţi compensatorii se suportă din bugetul asigurărilor pentru şomaj la nivelul cotei contribuţiei individuale de asigurări sociale.

dna Ioana, aici nu este vorba de plati care se suporta din bugetul asigurarilor pentru somaj, ci de plati suportate din fondul de salarii !!

Daca salariul meu net este de 2100 iar cel brut de 2900, cat va fi acel salariu compensatoriu in mana? 2100 sau 2900?


Nu pot sa va fac acum un calcul exact pentru ca nu am toate datele, dar:

- pe scurt: din salariu compensatoriu veti primi in mana 2100 lei net.

- mai pe larg: se aduna sal dvs brut pentru zilele lucrate in luna iunie cu 1 sal compensatoriu brut de 2900 si cu contravaloare zileleor de concediu neefectuate.
la acest total se calculeaza toate retinerile facute normal la salarii.
Toate acesta se reflecta intr-o suma neta finala, ele nu se calculeaza separat (atat net salariu compensatoriu, atat net concediu, atat net salariu pt cat lucrati.

la un prim calcul (pt 18 zile preaviz si 1 sal compensator) veti avea brut 55oo lei in iunie si veti lua in mana, net, 3856 lei.
Ultima modificare: Vineri, 29 Mai 2009
Gratiela Ratiu, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu compensatoriu andabej andabej Firma la care lucrez urmeaza sa desfiinteze un post cu acordarea unui salariu compensatoriu angajatului respectiv. Imi puteti spune ce fel de salariu trebuie ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu costachegoga costachegoga Am primit in data de 11.01.2010 instiintare ca postul mi se desfiinteaza si ca atare voi primi in afara drepturilor care mi se cuvin pana la incetarea ... (vezi toată discuția)
Lamurire salariu compensatoriu gabrielle_24 gabrielle_24 Buna ziua, Sunt angajata unei firme ( sistem privat) de 3 ani si 5 luni, mai exact din august 2006, avand in prezent salariu net de 600 lei si mi s-a spus ... (vezi toată discuția)