avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotarare definitiva.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotarare definitiva.

Buna seara, as dori sa stiu cat timp dureaza sa ajunga o hotarare judecatoreasca daca divortul a fost de comun acord...Multumesc !!!

Cred ca va referiti la motivarea acestei hotarari, care dureaza in functie de gradul de aglomerare a instantei respectiva.
Teoretic hotararile civile se redacteaza in cel mult 30 de zile de la redactare, practic insa termenul este de cele mai multe ori depasit.
Daca si in cazul dvs.se intampla sa se depaseasca acest termen, aveti posibilitatea sa formulati o cerere prin care sa solicitati urgentarea redactarii hotararii.
De unde iau formularul, apoi ce fac cu el unde il trimit.? Va multumesc

Doamna Avocat Silvia, sedinta am avut pe 28 oct. termenul de o luna inca nu a trecut dar nu au fost probleme la divort de nici un fel iar ideea e ca eu as vrea sa imi schimb buletinul...Multumesc

Ultima modificare: Miercuri, 19 Noiembrie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Este o cerere simpla prin care solicitati urgentarea redactarii, pe care o puteti scrie de mana, intemeiata pe disp.art.426 al.5 c.proc.civ si adresata presedintelui instantei respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca divort Adrinuta Adrinuta Buna ziua, In data de 06.09.2016 s-a afisat online, pe site-ul oficial al judecatoriei, hotararea judecatoreasca in ceea ce priveste divortul incheiat prin ... (vezi toată discuția)
Care este termenul maxim pentru redactarea unei hotarari judecatoresti?? cosmin2112 cosmin2112 Buna ziua! As dori sa aflu daca exista posibilitatea de a intra in posesia unei hotarari judecatoresti definitive.ultimul termen a avut loc pe data de ... (vezi toată discuția)