avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotarare judecatoreasca divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotarare judecatoreasca divort

Buna ziua,

In data de 06.09.2016 s-a afisat online, pe site-ul oficial al judecatoriei, hotararea judecatoreasca in ceea ce priveste divortul incheiat prin acordul ambilor soti in urma unui Acord de mediere, pe care instanta l-a consfintit. As dori sa stiu in cat timp voi primi hotararea judecatoreasca si prin ce modalitate.
Cel mai recent răspuns: Adrinuta , utilizator 12:07, 16 Septembrie 2016
Veti primi hotararea acasa, prin posta sau la sediul avocatului daca ati avut avocat si daca ati avut stabilit domiciliul procesual la sediul acestuia
Termenul recomandat pentru redactarea hotararilor este de 30 de zile, insa in fapt termenul de redactare depinde de gradul de aglomerare al instantei
Art. 426 c.proc.civ.
Redactarea şi semnarea hotărârii
..............................................
(5) Hotărârea se va redacta şi se va semna în cel mult 30 de zile de la pronunţare. Opinia separată a judecătorului rămas în minoritate, precum şi, când este cazul, opinia concurentă se redactează şi se semnează în acelaşi termen.
..............................................
Hotararea se redacteaza apoi sa comunica partilor.
Daca termenul de mai sus se depaseste, aveti posibilitatea sa formulati o cerere de urgentare a redactarii hotararii.
Mutumesc!
Credeti ca este posibila o hotarare definitiva si irevocabila, datorita faptului ca divortul a fost incheiat prin acordul partilor realizat prin mediere?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare definitiva. ContSters336686 ContSters336686 Buna seara, as dori sa stiu cat timp dureaza sa ajunga o hotarare judecatoreasca daca divortul a fost de comun acord...Multumesc !!! (vezi toată discuția)
In cat timp se trimite o sentinta acasa Biianca Biianca Buna ziua. as avea si eu o intrebare la dumneavoastra. pe data de 01.06.2016 am terminat un proces in care s-au dat 30 de zile de la comunicare pentru ... (vezi toată discuția)
Termen comunicare hotarare judecatoreasca iulia pastrama iulia pastrama In cat timp se comunica in scris o hotarare judecatoreasca in cazul unui divort? Unde este stipulat termenul legal, va rog sa-mi indicati ... (vezi toată discuția)