avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatie de plata impozit auto
Discuție deschisă în Executare silită

Somatie de plata impozit auto

As dori sa aflu daca Directia Taxe si Impozite poate incepe executare silita in 2014 pentru impozit auto neplatit din 2005, in conditiile in care nu a existat vreo alta somatie de plata in toti acesti ani? Mentionez ca este vorba despre o masina pe care am vandut-o fara a face acte la momentul vanzarii iar apoi nu am mai gasit oamenii care au cumparat masina, deci este o masina pe care eu nu o mai posed din 2004 decat pe hartie. Eu am inteles ca am facut o mare greseala ca am dat autoturismul fara sa il radiez, insa nu inteleg de ce in toti acesti ani, cand mi-am platit celelalte impozite, nu mi s-a spus ca mai am si acest impozit de platit sau de ce nu mi-au trimis somatie? Cineva mi-a spus ca exista termen de prescriptie si ca ar trebui sa platesc doar pentru ultimii 5 ani si in niciun caz din 2005 pana in prezent cum se cere in somatia pe care am primit-o saptamana trecuta. Eu sunt dispusa sa platesc dar nu mi se pare normal ca ei sa ma someze ca am datorii dupa 10 ani... Ce solutii exista? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ionioana , utilizator 16:28, 4 Decembrie 2014
Autoritatea fiscala emite impunerea anula aasupra taxelor si impozitelor pe care le datorati aferent bunuri in evidenta fiscala
Daca dvs nu ati radiat de pe rolul fiscal bunul mobil,evident anual ati primit impunere pentru taxele aferente acestuia
Din punctul meu de vedere, daca nu ati mai primit nimic de la Primarie legat de aceasta datorie (pt acest autoturism) din 2006 pana in prezent, termenul de prescriptie (de 5 ani fiscali) este implinit, deci puteti formula o contestatie la executare. Pe care 90 % o veti castiga.
Acum, punandu-va de cealalta parte a baricadei, de unde era sa stie Serv Taxe si Impozite ca dvs ati vandut masina daca nu i-ati anuntat si nici nu ati radiat-o.
Incercati intai o discutie amiabila, aratand contractul de vanzare (datat 2004 daca bine am inteles). Poate gasiti intelegere in problema dvs.
Daca nu merge cu frumosul ... contestatie ... insa mare grija la termene, costuri (OUG 80/2013) si mai ales la faptul ca desi demarati contestatia la executare, executarea silita va continua daca nu solicitati suspendarea ei (care presupune cautiune 10 % din valoarea contestata si argumente solide).
Bafta !
Am facut deja un angajament de plata dar vreau sa formulez si o contestatie si sa incerc si varianta "cu frumosul" cum ati spus dvs. Evident ca m-am pus si in pielea lor: e clar ca nu aveau de unde sa stie ca eu nu mai detin acest autoturism decat in acte. Eu sunt "foarte" vinovata ca nu am incercat sa radiez masina, dar consider ca nici ei nu au fost fair play fata de mine prin faptul ca nu m-au somat deloc pana acum. Daca m-ar fi "tras de urechi" in 2006, 2007 sau in toti ceilalti ani pana acum, cu siguranta nu as fi ajuns in 2014 sa am de platit penalitati mai mari decat impozitul masinii in sine (vorbesc de o Dacie din 1987). Oricum, va multumesc pentru sfaturi!
In aceasta perioada de cand in fapt dvs ati vandut bunul auto,anual ati primit impunere fiscala inclusiv impozit auto ?
@ynocentta : Evident ca da ... insa nu pentru acest autoturism :hm:

ionioana a scris:

... , insa nu inteleg de ce in toti acesti ani, cand mi-am platit celelalte impozite, nu mi s-a spus ca mai am si acest impozit de platit sau de ce nu mi-au trimis somatie? ...


Ultima modificare: Joi, 20 Noiembrie 2014
cristi111us, utilizator

Alte discuții în legătură

Intrebare - radiere masina de la fisc lucyfer lucyfer Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : tatal meu a avut in proprietate un autoturism pe care l-a vandut cu acte de mana in anul ... (vezi toată discuția)
Radiere auto de la impozit dumitramicmi dumitramicmi Buna ziua. Am o problema in legatura cu radierea unui autoturism. In 2005, l-am radiat din circulatie la cerere si apoi l-am vandut la REMAT ca fier vechi. ... (vezi toată discuția)
Impozit auto neplatit de 5 ani de noul "proprietar" Anita__B Anita__B Buna ziua! Am vandut masina acum 5 ani si am plecat din tara. M-am gandit sa fac un bine persoanei careia am vandut masina (care deja se imprumutase sa o ... (vezi toată discuția)