avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Formare profesionala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Formare profesionala

Buna ziua,

Doresc sa va intreb urmatoarele:
Am facut un curs de pregatire profesionala. Durata 2 saptamani, m-au pus sa semnez un act additional fara a face referire la Ordinul 129/2000 si nici a legii 167/2013 cu modificari Ordin 129/2000.
La asticolul 38 al Ordinului 129/2000 este specificat urmatoarele: "Salariatii care, la cererea angajatorului, participa la programe de formare profesionala pe o perioada de cel putin 3 luni incheie cu acesta acte aditionale la contractele individuale de munca, prin care sunt stabilite drepturile si obligatiile dupa absolvire"

Intrebarea ar fi: este legal ca angajatorul sa ma puna sa semnez un act additional care nu face referire la legea 167/2013 modificari si completari la Ordonanta 129/2000?

Adica daca plec de la firma ma poate obliga sa platesc acest curs?

Va multumesc,

Alte discuții în legătură

Act aditional formare si perfectionare profesionala papillon papillon Buna ziua! Am incheiat la angajare in aprilie 2013 un aditional de formare profesionala in baza art 38 din OG 129/2000 privind formarea profesionala a ... (vezi toată discuția)
Contract cu clauza gabrielgaby gabrielgaby Am o problema . Acum un an jumate in cadrul societati unde lucrez sa facut un curs de specializare pe o perioada de 5 zile. Dar nea pus sa facem un contract ... (vezi toată discuția)
Act aditional formare profesionala ValafarGhost ValafarGhost Am semnat la angajare un act aditional pentru un curs de formare profesionala organizat de angajatorul la care lucrez si suportat finaciar tot de el. Prin ... (vezi toată discuția)