avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire pe salariu - banca imi retrage de doua ori pe ...
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire pe salariu - banca imi retrage de doua ori pe luna

Buna ziua,

Este normal ca, daca primesc salariul in doua parti (avans urmat de lichidare dupa 2 saptamani) ca banca sa imi popreasca din fiecare suma?

Este vorba de plata unor cheltuieli de judecata, sunt de acord sa le platesc lunar dar asta inseamna ca platesc de doua ori taxa de transfer de 30 de lei.
Inmultiti asta cu 12 luni...

As vrea sa stiu daca au voie sa faca asa ceva din moment ce este acelasi salariu, alte venituri nu intra in cont si cei de la finante mi-au spus ca nu ar avea voie sa procedeze asa, ci ca banii pt poprire pot fi retinuti o data pe luna, nu de doua ori.
Cel mai recent răspuns: cristi111us , utilizator 12:53, 20 Noiembrie 2014
Da, este perfect legal atata timp cat nu se depaseste cuantumul de 1/3 prevazut de lege.
Faptul ca dvs primiti salariul in 2 transe (avans si lichidare) nu influenteaza cu nimic mersul popririi. Si daca - ipotetic - ati fi luat salariul intr-o singura "transa" tot acolo ati fi fost ... 1/3 din X (salar) sau 1/3 din X/2 (avans) + 1/3 din X/2 (lichidare) ...
Singurul impediment ar fi - din punctul meu de vedere - acea taxa de transfer de 30 de lei ... care este intr-adevar putin cam mare, atata timp cat pentru o plata de aceeasi valoare (de ex OP) comisionul bancar este de doar cativa lei (nu 30).
Dar ... daca v-ati prins in hora ... acum trebuie sa jucati ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata certificatelor pentru concediul prenatal si concediul postnatal machupichu machupichu buna ziua ,va rog ati putea sa ma lamuriti cumva cu plata conc prenatal in sensul in care eu primesc salariu de 2 ori pe luna avans si lichidare plata se face ... (vezi toată discuția)
Procedura simplificata ContSters102066 ContSters102066 speta este astfel: in 30.11.2007 soc A efectueaza un op in val sa zicem de 31.000 lei reprezentand avans marfa. Pentru suma de 31.000 lei soc B intocmeste ... (vezi toată discuția)
Calcul venit in concediu risc maternal? Florina93 Florina93 Buna ziua. Ma puteți ajuta va rog , cu un raspuns? Sunt in concediu risc maternal din 20 aprilie. Salariul pe contract este minimul pe economie. Stiu ca ... (vezi toată discuția)