avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Procedura simplificata
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Procedura simplificata

speta este astfel:

in 30.11.2007 soc A efectueaza un op in val sa zicem de 31.000 lei reprezentand avans marfa. Pentru suma de 31.000 lei soc B intocmeste o factura reprezentand avans (art. 153 cod fiscal), acceptata de reprezentantul societatii A care a efectuat plata.
In 2008 societatea B intra in faliment - in 2007 in oct era deschisa procedura la cererea debitorului, deci operatiunile de incasare si facturare sunt in timpul procedurii.

Societatea A primeste citatie prin care se solicita deschiderea insolventei procedura simplificata formulata de lichidatorul societatii B mentionanad in cerere ca suma de 31000 lei este certa lichida si exigibila, factura e semnata de sociatatea A, ca indeplineste valoarea prag prevazuta de art.3 pct.12 din legea 85.

Intrebari:
1. Cum calificati cererea lichidatorului? -
2. Este certa lichida si exigibila suma facturata reprezentand avans marfa conf art. 153 cod fiscal?
3. in afara de contestatie este opurtuna/necesara reconventionala?
4. timbrajul pentru fiecare cerere e de 120 lei?

:vishenka::coffee:
Cel mai recent răspuns: ContSters102066 , utilizator 15:30, 11 Februarie 2010
:help:

Nici o opinie???

Buna ziua,
Precizati, va rog:
- care din aliniatele art.153 (C.fiscal, ce an editie ?) este in atentia Dvs.
- de ce a emis SC A un BO in favoarea lui SC B inainte de a avea o Factura Pro-forma si.sau inainte ca SC B sa emita o factura pt. avans
- exista un contract, care este obiectul relatiei A cu B
- daca s-a facut transferul marfii/serviciului de la SC B la SC A.
Cu stima,
Deci stimate legalmgm
1. referitor la mentiunea avans marfa (art 153 cod fiscal) nu stiu ce an ce editie, doar atata e mentionat in factura.
2. A a efectuat plata cu OP deoarece avea in vedere achitizia unor marfuri pe care le-a vazut si deci incredintat ca faca o afacere, nu cnonosc daca era factura forporma sau contract, banuiesc ca da deoarece plata s-a efectuat dintr-un credit
3. ob contractului vanzarea de marfuri si este detaliata marfa
4. nu s-a efectuat nici un transfer de marfa, soc A achitatand si neprimind nimic, ulterior a luat la cunostinta ca soc B este in procedura legii 85 inca de la momentul platii.

Problema pe care o ridic eu este urmatoarea : lichidatorul soc B cred ca are toate actele, de ce nu a facut corelatia intre factura, incasare si marfa nedescarcata din gestiune???
Adica urmareste doar un singur fir in speta factura, sau ar fi trebuit inainte sa introduca actiune sa verifice toate aspectele?

:coffee:
Privind din afara date prezentate de Dvs. opinia mea este ca in situatia data, suma trecuta in factura in speta nu intruneste caracteristicile unei "creante certe, lichide si exigibile" deoarece nu reflecta o tranzactie comerciala efectiva (marfa contra bani).
2. A a efectuat plata cu OP deoarece avea in vedere achitizia unor marfuri pe care le-a vazut si deci incredintat ca faca o afacere, nu cnonosc daca era factura forporma sau contract,


Daca soc A a platit factura de avans , nu inteleg de ce lichidatorul soc B va cere insolventa in conditiile in care dvs nu ati primit nici marfa , C urmare dvs trebuie sa va inscrieti la masa credala a soc B cu suma pe care ati platit-o in avans .

Alte discuții în legătură

Societate dizolvata judiciar dina33 dina33 Am o SRL dizolvata judiciar cf. art. 237 LSC pt. nedepunerea bilanturilor. Aceasta are datorii restante catre o SC Alfa. O alta SC-SRL la care ... (vezi toată discuția)
Declaratie whoever whoever Buna ziua!Multumesc anticipat celor ce-mi vor acorda sprijin in relovarea problemei.Am urgenta nevoie de o formulare a unei declaratii cu privire la drepturile ... (vezi toată discuția)
Impotriva carei societati pot cere deschiderea procedurii de insolventa? glo glo am o problema societatea comerciala X emite un ordin de plata societatii comerciale Y. societatea comerciala Y emite acest ordin de plata si il gireaza ... (vezi toată discuția)