avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Identificata in trafic cu polita RCA falsa, permis ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Identificata in trafic cu polita RCA falsa, permis retinut, intocmire dosar penal

buna seara,mai zilele trecute am achizitionat un autoturism,in momentul achizitionarii intermediarul de la care am cumparato avand un parc auto nea inmanat documentele autoturismului,respectiv,carte si certificat,autoturismul fiind inmatriculat in Italia,bun pe autoturism erau montate placute provizorii,am luato am plecat acasa etc.La cateva zile dupa am facand ordine prin masina am gasit o asigurare cu tot cu contract in perioada de valabilitate,am demontat placutele provizorii si am plecat catre Giurgiu ca sa o inmatriculam in BG.(datorita taxei la noi extrem de mare)in mun.Buzau am fost opriti de catre un echipaj de politie rutiera care ne-au rugat sa ii insotim la sectie pentru ulterioare verificari,La sectie sa constatat ca polita RCA este falsa,in cauza i sa intocmit sotiei mele dosar penal petru uz de fals,conducerea unui autoturism neinmatriculat si fara drept de circulatie pe drumurile publice,ne-au fost retinute placutele de inmatriculare,certificatul autoturismului plus permisul sotiei eliberandui dovada fara drept de circulatie,acum noi vrem sa mergem marti la Parchetul de pe langa judecatoria Buzau sa solicitam o dovada cu drept de circulatie (daca ma exprim corect)si am vrea sa stim ce poate pati sotia in acest caz si cand ar putea intra din nou in posesia permisului de conducere,Va multumesc si orice raspuns pentru noi poate conta enorm.Multumesc
Trebuie depusa o cerere pentru a se obtine o dovada.
Nu ar fi rau daca s-ar ocupa avocatul de aceste probleme...ca sa aveti sanse mai mari...
Parchetul nu eliberaza dovezi de circulatie, daca dovada era cu drept de circulatie procurorul putea dispune prelungirea dreptului de circulaţie cu câte cel mult 30 de zile in conditiile art.111 alin.6 din OUG 195/2002, daca dovada este fara drept de circulatie, vi se respinge cererea.
bun,va multumesc pt. promptitudine si pt. raspunsuri,dar in acest caz sotia nu a stiut ca acele fo a4 erau false,totusi nu a fost un accident nu a fost nimic ...ar trebui totusi sa ii fi dat dreptul de circulatie pana la solutionarea anchetei,in definitiva ce anume risca din toata aceasta poveste ?INCA O DATA VA MULTUMESC ENORM
Dosar penal ptr ce s-a intocmit, art.334 alin.4 c.p.?
da,inclusiv pentru uz de fals

Alte discuții în legătură

Definite corecta a ciruclarea unui autoturism inmatriculat in alt stat fara drept de circulatie pe teritoriul romaniei enache_nicolae enache_nicolae buna ziua,in primul rand doresc sa va multumesc tuturor anticipat pentru raspunsuri. Pe data de 21/11/2014 eu impreuna cu sotia mea ne deplasam pe ruta ... (vezi toată discuția)
Retinere permis pentru numere expirate Halogen Halogen In data de 8.03.2014 am fost oprit pe bulevard pentru legitimare,agenti au constatat ca numerele de inmatriculare la masina erau expirate.Am fost la sectia de ... (vezi toată discuția)
Conducere autovehicul fără asigurare glafira glafira Bună seara v.as ruga dacă mă puteti ajuta cu un sfat am condus o mașină înscrisă pe Anglia fără asigurare la noi în România am fost oprit de ... (vezi toată discuția)