avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Facturare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Facturare

E POSIBIL CA O FIRMA ROMANEASCA SA FACA O FACTURA UNEI FIRME ITALIENE SI SA LIVREZE MARFA UNEI FIRME ROMANESTI? SE POATE SPECIFICA PE FACTURA CA DESTINATIA MARFII ESTE ROMANIA?FACTURA ESTE PURTATOARE DE TVA?
Ultima modificare: Marți, 25 Noiembrie 2014
madalina_oprea, utilizator
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 13:32, 27 Noiembrie 2014
Se poate dar sa facturati cu TVA.
Daca cumparatorul este o firma din italia, cum sa livrezi Marfa catre o alta firma fie din Romania fie de oriunde altundeva. Ce raport juridic ar putea sa existe intre vanzator si o alta firma alta decat cumparatorul.
Firma din italia ne-a contactat si ne-a cerut daca se poate livra in romania la adresa X(adresa la care se afla sediul unei irme romanesti)
Si pe avizul de insotire a marfii cine va fi trecut avand in vedere ca Marfa va fi predata in Romania.
Asa la o prima strigare, eu pot cumpara ceva din Japonia si sa specific la adresa de livrare Malibu chiar daca eu stau in Romania.
Important este cu ce titlu primeste Marfa in custodie firma careia ii este livrata efectiv Marfa.
este foarte simplu...sunt niste cutii de lemn.firma italiana le cumpara de la firma X din Oradea si le vinde mai departe , cu un pret mai mare unei firme Y din Constanta.Firma italiana solicita firmei X livarea produselor direct la societatea Y.Firma italiana trimite si factura cu produsele livrate pentru firma Y din Constanta.Este legal?

Alte discuții în legătură

Activitati economice desfasurate pe teritoriul italiei. regimul tva paolo979 paolo979 S.C. ROM. (platitoare TVA 19%) achizitioneaza marfa de la Furnizor: S.C .ITALIA (platitor TVA 20%). Furnizorul (S.C. ITALIA) trimite factura catre S.C. ROM: ... (vezi toată discuția)
Factura fara tva, client din italia MT1975 MT1975 Sunt administrator al unei societati care de curand exporta marfa in Italia. Societatea este inregistrata in R.O.I., clientul comunica cod valid de tva. Pot ... (vezi toată discuția)
Se considera livrare intracomunitara? ASUL28 ASUL28 Buna ziua O livrare de produse finite de la o soc. romaneasca catre alta soc. rom. cu locul livrarii in Italia, se considera livrare intracomunitara? Si o ... (vezi toată discuția)