avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediul fara plata diminueaza nr de zile de concediu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediul fara plata diminueaza nr de zile de concediu de odihna?

Buna ziua!
Un angajat a beneficiat de concediu fara plata in lunile ianuarie si februarie 2014.
De cate zile de concediu de odihna are dreptul pentru anul 2014, tinand cont de faptul ca, in contractul individual de munca, salariatul are dreptul la 21 zile CO pe an.
Concediul fara plata diminueaza nr de zile de concediu de odihna? Daca da, acest lucru trebuie mentionat in Regulamentul Intern al societatii?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:27, 27 Noiembrie 2014
CFP diminueaza durata concediului de odihna. CFP nu constituie vechime in munca, stagiu de cotizare la pensie, somaj si sanatate.

In speta, salariatul in cauza va avea dreptul la CO aferent perioadei 01.03 - 31.12.2014.
Altfel spus, are dreptul la 18 zile lucratoare de CO (21 : 12 x 10)
Aceasta prevedere nu trebuie neaparat sa fie prevazuta in Regulamentul intern al unitatii deoarece ea este prevazuta in Codul muncii:

Art. 145
...
(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna gmona gmona Am un angajat cu cim din data de 08.05.2014. Pe lunile iunie si iulie are 18 respectiv 25 zile concediu fara plata. Cum calculez concediu de odihna pe anul ... (vezi toată discuția)
Influentarea concediului de odihna prin concediul fara plata marcelilie marcelilie Conform contractului meu de munca: "Durata concediului anual de odihna este de 21 zile lucratoare, in raport cu durata muncii (norma intreaga, fractiune de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihnă meme19 meme19 Bună seara Soţul meu lucrează de34 de ani fără întrerupere.Acum de un an şi-a schimbat locul de muncă. Întrebarea mea este după atâţea ani de ... (vezi toată discuția)