avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune loc de veci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune loc de veci

Buna ziua,am urmatoarea situatie.:
- la un loc de veci(2.25*2.50 practic sunt 2 morminte) dobandit prin mostenire de la parinitii mei sunt detinute astfel partile:
-bunicul decedat din 1999 fara mostenitori 3/4
-eu si sora mea 1/4.
Am platit toata datoria acumulata din anul1999- EU -pentru ca sora mea nu se implica:frantic:-am concesionat tot locul pe o perioada de 25 de ani.
Eu doresc sa pastrez doar un mormant ,iar celalat il pot vinde.(am inteles ca se vinde doar constructia de pe el respectiv acolo am racla cu 2 etaje).
Stiu ca trebuie facuta iesirea din indiviziune .Aceasta se face la un notar si o facem eu si sora mea sau doar eu care am dovada ca am platit tot.....
Multumesc>
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 11:02, 2 Decembrie 2014
Cine e trecut pe actul de concesiune?
Joha a scris:

Cine e trecut pe actul de concesiune?


adinavero e trecuta pe actul de concesiune ... asta rezulta din postarea ei asa ca, zic eu, poate "vinde" celalalt loc cui doreste.
Da....posibil...daca e asa poate sa doneze un mormant din locul de veci. Vorbea ceva de iesirea din indviziune, de fapt un partaj de folosinta, si de aceea am intrebat ca sa fie clar. Si inacest caz facea partaj de folosinta si dona locul ce ii revenea in urma partajului.
pe actul de concesiune sunt eu
Atunci donati un mormant din locul de veci, adica cota parte de 1/2. Instrainarile de locuri d eveci nu se pot face decat prin donatie sau prin succesiune. Daca Cimitirul apartine de Primarie puteti dona oricui, daca este parohial atentie la ce se stipuleaza in Actulde concesiune este posibil sa nu l puteti dna decat la rude pana la grad 4.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuri de veci, disputa intre mostenitoare. ce spune legislatia in acest caz? Marioara Maftei Marioara Maftei Doua locuri de veci luate in concesiune de la o parohie de catre doi soti in viata, fiecare avand cate o fiica din casatoriile precedente. In anul 2000 sotul ... (vezi toată discuția)
Donatie loc de veci tuilleries tuilleries Buna ziua! Am mostenit, in urma decesului tatalui meu, un loc de veci. Stiu ca acestea nu se pot vinde. As dori sa il donez unei alte persoane.Actul de ... (vezi toată discuția)
Morminte - mostenire ? oanaportar oanaportar - pt. 2 morminte bunicii mei au incheiat un Contract de concesiune. - dupa decesul lor, tatal meu - singurul lor copil, va trebui sa faca mostenire, 1. - ... (vezi toată discuția)