avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie loc de veci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie loc de veci

Buna ziua!
Am mostenit, in urma decesului tatalui meu, un loc de veci.
Stiu ca acestea nu se pot vinde.
As dori sa il donez unei alte persoane.Actul de donatie se intocmeste la notar si as dori sa stiu care sunt taxele notariale referitoare la aceasta donatie.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 19:58, 14 Octombrie 2012
In jur de 200 de Ron. Aveti nevoie de certificatul de mostenitor prin care ati mostenit locul de veci, actul de concesiune, adeverinta de la cimitir cu valoarea locului de veci, cartile de identitate ale donatorului si donatarului. De obicei donatarul suporta cheltuielile legate de act, adca onorariul notarului.
tuilleries a scris:



Am mostenit, in urma decesului tatalui meu, un loc de veci.
Stiu ca acestea nu se pot vinde.



Precizati date contradictoii
Initial precizati ca ati "mostenit",ulterior reveniti ca "nu se pot vinde"
Regulamentul administratiei cimitirelor permite concesionarea locurilor de veci pe diferite perioade de timp 7,25,49 ani
Verificati pe verso-ul certificatului de concesiune daca administratia respectivului cimitir permite instrainarea locurilor de veci prin donatie
@ynocentta locurile de veci nu se pot vinde si nu cred ca userul s a contrazis. Vrea pur si simplu sa transmit a dreptul de concesiune asupra locului de veci altei persoane. Transmiterea dreptului de concesiune intre persoane fizice se face prin doua modalitati prin donatie acte intre vii si prin mostenire........
In afara de cimitirele private, unde nu este reglementata inca juridic transmiterea intre vii a acestor locuri de veci si unii practica vanzarea lor,....restul cimitirelor care apartin de Administratia Cimitirelor si Crematoriilor Umane cat si cele parohiale sunt supuse acelorasi reglementari, adica fie donatie . Fie mostenire....
Din cate stiu, donatia (transmiterea gratuita a dreptului de folosinta) poate fi facuta doar intre rude pana la gradul III sau IV.

Notarul va refuza autentificarea unui act incheiat in conditiile in care partile nu sunt rude pana la gradul prevazut de normele care reglementeaza concesiunea locurilor de veci.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrarea in proprietatea unui loc de veci simi7705 simi7705 Buna ziua. Sotul meu a decedat acum 21 de ani iar la momentul acela eu i-am dat banii pentru a cumpara locul de veci cumnatului meu, fratele decedatului.Acesta ... (vezi toată discuția)
Donație loc de veci Margerita Margerita Buna seara, am următoarea speța: printr-un act de concesiune detin 1 loc de veci la cimitirul Chitila care vreau sa-l donez mătușei mele. Cum se ... (vezi toată discuția)
Instrainare loc de veci concesionat-cimitir privat zimbrul68 zimbrul68 Buna ziua, Am un loc de veci intr-un cimitir privat, pe care l-am achizitionat prin contract de concesionare(firma de la care l-am cumparat este concedent ... (vezi toată discuția)