avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... nr inmatriculare completat gresit pe pv
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

nr inmatriculare completat gresit pe pv

am si eu nevoie de sfatul vostru,vinei pe 29,05,2009 veneam pe Iuliu Maniu dinspre Apaca catre Cotroceni si la intersectia cu Bdul Geniului erau 2 garcea care dirijau circulatia,eram pe banda 3 aveam verde ,am trecut de semafor si am intrat putin in intersectie in fata mea erau masini care blocau intersectia pt ca era aglomerat asa ca mam decis sa nu mai inaintez ca sa nu blochez intersectia.ulterior garcea facand semn sa ma opresc.Dupa un timp Garcea le face semn sa plece celor care erau la intersectie si veneau dinspre cotroceni asa ca eu fiind primul la semafor(trecut putin de el si nevazindu-l) am plecat din instinct crezand ca si eu am verde(ulterior am aflat ca eu nu aveam verde).
Cum am plecat militianul ma tras pe dreapta, ce a urmat 240ron amenda si carnetul suspendat 30zile.
mentionez ca am semnat amenda in cele doua locuri,politistul scriind ca am circulat pe culoarea rosie a semaforului care functiona normal, la mentiuni am trecut ca nu am vazut semaforul,amenda nu a fost completata in fata mea,politistul nu sa prezentat,nu mi-a spus pt ce ma oprit decat dupa ce iam dat actele,a completat gresit PV la nr de inmatriculare a trecut B-75-TXV in loc de B-79-TXV (acelasi lucru la scris si pe dovada),am vazut ca exista camera de filmat in intersectie.
la cele scrise intrebarea mea este daca are rost sa fac contestatie la procesul verbal si daca am sanse sa se anuleze.
multumesc
Ultima modificare: Luni, 1 Iunie 2009
wxywxywxy, utilizator
Cel mai recent răspuns: wxywxywxy , utilizator 14:59, 11 Iunie 2009
Art. 16. - (1) Procesul-verbal de constatare a contraventiei va cuprinde in mod obligatoriu: data si locul unde este incheiat; numele, prenumele, calitatea si institutia din care face parte agentul constatator; datele personale din actul de identitate, inclusiv codul numeric personal, ocupatia si locul de munca ale contravenientului; descrierea faptei contraventionale cu indicarea datei, orei si locului in care a fost savarsita, precum si aratarea tuturor imprejurarilor ce pot servi la aprecierea gravitatii faptei si la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabileste si se sanctioneaza contraventia; indicarea societatii de asigurari, in situatia in care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulatie; posibilitatea achitarii in termen de 48 de ore a jumatate din minimul amenzii prevazute de actul normativ, daca acesta prevede o asemenea posibilitate; termenul de exercitare a caii de atac si organul la care se depune plangerea.
(11) In cazul contravenientilor cetateni straini, persoane fara cetatenie sau cetateni romani cu domiciliul in strainatate, in procesul-verbal vor fi cuprinse si urmatoarele date: seria si numarul pasaportului ori ale altui document de trecere a frontierei de stat, data eliberarii acestuia si statul emitent.*
(2) Abrogat.*
(3) Abrogat.*
(4) Abrogat.*
(5) In cazul in care contravenientul este minor procesul-verbal va cuprinde si numele, prenumele si domiciliul parintilor sau ale altor reprezentanti ori ocrotitori legali ai acestuia.
(6) In situatia in care contravenientul este persoana juridica in procesul-verbal se vor face mentiuni cu privire la denumirea, sediul, numarul de inmatriculare in registrul comertului si codul fiscal ale acesteia, precum si datele de identificare a persoanei care o reprezinta.
(7) In momentul incheierii procesului-verbal agentul constatator este obligat sa aduca la cunostinta contravenientului dreptul de a face obiectiuni cu privire la continutul actului de constatare. Obiectiunile sunt consemnate distinct in procesul-verbal la rubrica "Alte mentiuni", sub sanctiunea nulitatii procesului-verbal.
__________
*Alineatele (2)-(4) au fost abrogate prin art. II din Legea nr. 357/2003.
- Alineatul (11) a fost introdus prin art. unic pct. 3 din Legea nr. 526/2004.

Art. 17. - Lipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator, numele si prenumele contravenientului, iar in cazul persoanei juridice lipsa denumirii si a sediului acesteia, a faptei savarsite si a datei comiterii acesteia sau a semnaturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constata si din oficiu.
Art. 18. - Contravenientul este obligat sa prezinte agentului constatator, la cerere, actul de identitate ori documentele in baza carora se fac mentiunile prevazute la art. 16 alin. (3). In caz de refuz, pentru legitimarea contravenientului agentul constatator poate apela la ofiteri si subofiteri de politie, jandarmi sau gardieni publici.
Art. 19. - (1) Procesul-verbal se semneaza pe fiecare pagina de agentul constatator si de contravenient. In cazul in care contravenientul nu se afla de fata, refuza sau nu poate sa semneze, agentul constatator va face mentiune despre aceste imprejurari, care trebuie sa fie confirmate de cel putin un martor. In acest caz procesul-verbal va cuprinde si datele personale din actul de identitate al martorului si semnatura acestuia.
(2) Nu poate avea calitatea de martor un alt agent constatator.
(3) In lipsa unui martor agentul constatator va preciza motivele care au condus la incheierea procesului-verbal in acest mod.
Art. 20. - (1) Daca o persoana savarseste mai multe contraventii constatate in acelasi timp de acelasi agent constatator, se incheie un singur proces-verbal.
(2) - Abrogat*
___________
*Alineatul 2 a fost abrogat prin articolul unic pct. 8 din Legea nr. 180/2002.

si asta inseamna ca am sanse sa mi se anuleze procesul verbal ?:((:((
wxywxywxy a scris:

si asta inseamna ca am sanse sa mi se anuleze procesul verbal ?:((:((



Mari. Succes!!!!
m-am hotarat sa fac plangere impotriva procesului verbal,dar am o nelamurire unde se depune aceasta la politie sau la judecatorie?
La judecatorie.

Alte discuții în legătură

Contestare amenda circulatie antonyc antonyc Buna seara , In data de 16.02.2017 am trecut pe culoarea rosu al semaforului de pe Bld Iuliu Maniu in dreptul strazii politehnicii ( imediat dupa benzinaria ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis si certificat pe nedrept Andrei-Vlad Andrei-Vlad Buna ziua! Astazi mi s-a suspendat permisul datorita faptului ca agentul de politie zice ca am trecut pe culoarea rosie a semaforului la iesirea din ... (vezi toată discuția)
Retinere permis - trecere pe rosu catalinn008 catalinn008 Buna ziua, astazi mi-a fost suspendat permisul pe motiv de trecere pe culoarea rosie a semaforului. Am facut stanga in sensul giratoriu de la Universitate ... (vezi toată discuția)