avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... norma de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

norma de munca

Buna ziua,

Am o situatie pe care nu stiu cum sa o gestionez:
-angajatorul a avut 5 locuri de munca cu timp partial iar de la 01.12.2014 s-a decis sa le modifice in norma intreaga.
A anuntat din timp pe cei in cauza (din 20.10.) ca au posibilitatea sa treaca la norma intreaga de munca.
Li s-a comunicat faptul ca incepand cu 01.12., daca nu opteaza pentru norma intreaga, sunt in preaviz, iar cu 31.12.2014 inceteaza CIM.
O salariata vrea schimbarea normei de munca incepand cu 01.01.2015 printr-o cerere adresata conducerii in data de 27.11.
Cum procedez?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:39, 3 Decembrie 2014
In acest sens :
- nu-i mai comunicati preavizul

- faceti act aditional la c.i.m. ca incepand cu data de 01.01.2015 se modifica durata timpului de munca de la x ore/zi la 8 ore/zi.

Apoi modificarea o operati in REVISAL - termen 19 zile lucratoare din data de 01.01.2015.
Preavizul este comunicat din data de 24.11., a semnat de luare la cunostinta, apoi in 27 depune cererea de trecere la norma intreaga cu data de 01.01.2015.

Aici e problema, ca deja a semnat notificarea privind preavizul.

Multumesc!
Nu are nicio relevanta ca a semnat preavizul , angajatorul poate renunta la acea notificare si sa ia in considerare solicitarea salariatei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare norma de munca elena-f-b elena-f-b Administratorul societatii a hotarat renuntarea la norme de lucru partiale si trecerea la norme de lucru intregi (8 ore), incepand cu data de ... (vezi toată discuția)
Preaviz elena-f-b elena-f-b Un salariat a depus cerere de incetare CIM incepand cu data de 01.12.2014. Apostila conducerii a fost cu respectarea preavizului de 20 de zile. De cand ... (vezi toată discuția)
Bună dimineața domnule consilier juridic, am primit dimineață ... Brădean Florin Ioan Brădean Florin Ioan Bună dimineața domnule Consilier juridic, am primit dimineață de la domnul director al școlii la care lucrez decizia de reducere a normei de lucru de la 1 ... (vezi toată discuția)