avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbare norma de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbare norma de munca

Administratorul societatii a hotarat renuntarea la norme de lucru partiale si trecerea la norme de lucru intregi (8 ore), incepand cu data de 01.12.
Salariatii in cauza au fost informati din 20.10. ca li se ofera posibilitatea de a trece la norma de lucru intreaga.
Intre timp au fost instiintati ca de la data de 01.12. intra in perioada de preaviz de 20 de zile.
O salariata imi trimite azi cerere ca doreste trecerea la norma intreaga incepand cu data de 01.01.2015.
Fiind un centru de dializa, nu se tine cont de zile libere se lucreaza non-stop, mai putin duminica. Eu am calculat 20 de zile netinand cont de zilele libere si am zis 27.12.
Cum e corect? Cand inceteaza perioada de preaviz la salariatii cu norma partiala?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 16:37, 27 Noiembrie 2014
Atat la salariatii cu norma intreaga cat si la cei cu timp partial, preavizul se calculeaza pe zile nu pe ore. Daca preavizul este dat din 01.12, atunci cele 20 de zile lucratoare se vor incheia in 31.12, ultima zi de preaviz. Deci CIM se pot desface cu 01.01.2015.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Norma de munca elena-f-b elena-f-b Buna ziua, Am o situatie pe care nu stiu cum sa o gestionez: -angajatorul a avut 5 locuri de munca cu timp partial iar de la 01.12.2014 s-a decis sa le ... (vezi toată discuția)
Concediu fara salariu mopy mopy avand in vedere ca 25.12, 26.12 sunt zile libere prin lege (prima si a doua zi de Craciun) dupa care 27.12, 28.12 este sambata, respectiv duminica cum declar ... (vezi toată discuția)
Program de lucru 20 ore/saptamana - act aditional + revisal cioc natalia cioc natalia Buna ziua, Care este formularea corecta la un act aditional la cim pentru un program de lucru de 20 ore/saptamana? In REVISAL cum se opereaza corect: ... (vezi toată discuția)