avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Prelungire contract spatiu comercial
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Prelungire contract spatiu comercial

Buna ziua,

La finalul anului 2014 expira contractul de inchiriere spatiu si am facut deja o solicitare pentru prelungirea acestuia. Intrebarea mea este: trebuie anuntata aceasta prelungire la ORC? Pentru ca la ANAF o anunta proprietarul spatiului, asa cum a facut si prima data.

Si mai trebuie anuntat undeva? Sa mai sunt alte amanunte care imi scapa?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Tessy , utilizator 11:05, 4 Decembrie 2014
Va trebuie sa depuneti la registrul comertului dovada prelungirii sediului, altfel o sa figurati in baza de date cu sediul expirat.
Procedura nu este foarte complicata, pe formularul "depunere si mentionare acte" bifati casuta "prelungire valabilitate sediu social" (sau secundar, dupa caz).
Veti pastra in text una din cele 2 variante expuse, respectiv : "prelungire titlu sub care este detinut" - daca se merge pe varianta prelungirii contractului de inchiriere pe o noua perioada de timp, prin act aditional, sau : "modificare titlu sub care este detinut" - daca se merge pe varianta unui contract de inchiriere nou. Evident, la cerere va trebui sa atasati copia actului aditional sau noul contract de inchiriere. Succes!
Va multumesc frumos pentru raspuns.
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere punct de lucru elena claudia ianasi elena claudia ianasi Bună seara, Care este formularul pe care trebuie să îl completez la ORC pentru radierea unui punct de lucru? Am citit că ar trebui completată cererea de ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru orc ksimona ksimona Am nevoie de o indrumare din partea Dvs, va rog sa imi spuneti ce documente trebuie sa depun pentru: - autorizarea unei activitati secundare ... (vezi toată discuția)
Sediu social just.rain just.rain Daca o firma isi muta sediul social dintr-un birou in altul, dar la aceeasi adresa (in aceeasi cladire), trebuie facute formalitati suplimentare (hot aga), sau ... (vezi toată discuția)