avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Procedura de anuntare a convocarii adunarii generale
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Procedura de anuntare a convocarii adunarii generale

Buna ziua, ma intereseaza care este termenul de convocare, reconvocare a unei adunari generale in cadrul unei asociatii de proprietari, respectiv daca termenul de cel putin 7 zile se aplica numai la convocare sau se aplica si la reconvocarea adunarii generale .
Analizand legea 230/2007 si normele de aplicare inteleg ca la orice adunare termenul de anuntare este cu cel putin 7 zile inainte de data stabilita - Art.23(5) si de maxim 10 zile - Art.24(2).
Servciul juridic de la primarie imi spune ca termenul de cel putin 7 zile este aplicabil numai la convocarea adunarii generale nu si la reconvocare, pentru reconvocare prevazandu-se numai maxim 10 zile, minim ......
Speta - prima adunare nefiind statutara prin neintrunirea cvorumului necesar a fost reconvocata la o distanta de 4 zile calendaristice de la data primei convocari, si se pune intrebarea daca adunarea a fost statutara si daca masurile adoptate pot fi puse in aplicare.
Va multumesc anticipat si astept raspunsul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:47, 21 Aprilie 2017
Daca a fost parcursa procedura legal prevazuta pentru convocare,masurile adoptate sunt aplicabile
L nr 230/2007 Art. 24
(1) Adunarea generala poate adopta hotarari, daca majoritatea proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari (jumatate plus unu) sunt prezenti personal sau prin reprezentant legal.
(2) Daca la prima convocare nu este intrunit cvorumul necesar de jumatate plus unu, adunarea generala va fi suspendata si reconvocata in termen de maximum 10 zile de la data primei convocari.
(3) La adunarea generala reconvocata, daca exista dovada ca toti membrii asociatiei de proprietari au fost convocati, hotararile pot fi adoptate indiferent de numarul membrilor prezenti, prin votul majoritatii acestora.
(4) Hotararile adunarii generale a asociatiei de proprietari sunt obligatorii si pentru proprietarii din condominiu care nu au fost prezenti la adunarea generala, precum si pentru proprietarii care nu sunt membri ai asociatiei de proprietari.
Se putea reconvoca si a doua zi. Legea prevede doar maximul de 10 zile a nu fi depasit.
Deci AG despre care ne vorbiti a fost statutara.
Revin cu o intrebare - ce intelegeti prin sintagma " asupra oricarei adunari generale a asociatiei de proprietari " din Legea 230/2007, Art. 23 (5) Proprietarii trebuie anuntati, prin afisare la loc vizibil sau pe baza de tabel nominal convocator, asupra oricarei adunari generale a asociatiei de proprietari, cu cel putin 7 zile inainte de data stabilita, inclusiv cu privire la ordinea de zi a adunarii generale.
Articolul citat de dumneavoastra se refera exact asa cum se poate citi la convocarea adunarii generale.
Articolul urmator se refera la procedura de reconvocare a adunarii generale:
Art. 24. - (2) Dacă la prima convocare nu este întrunit cvorumul necesar de jumătate plus unu, adunarea generală va fi suspendată şi reconvocată în termen de maximum 10 zile de la data primei convocări.
Sintagma "oricare adunare generala" se refera la faptul ca avem adunare generala ordinara si adunare generala extraordinara. Amandoua se convoaca dupa aceleasi regului ...

Alte discuții în legătură

Reconvocare adunare generala a asociatiilor de proprietari medut_pitic medut_pitic Buna ziua Poate cineva sa imi confirme ca se poate face reconvocarea Adunarii Generale in caz de lipsa forum la 10 minute mai tarziu? \"Adunare General va ... (vezi toată discuția)
Reconvocare la 30 de minute dupa convocare ionescu_tanz ionescu_tanz Buna ziua, Imi poate spune cineva daca etse legal ca presedintele unei asociatii de proprietari sa publicde un anunt de convocare a adunarii generale iar ... (vezi toată discuția)
Convocarea adunarii generale a proprietarilor hero hero Buna ziua, Conform Legii nr.196/2018,art.47, pentru a convoca Adunarea Generala a Proprietarilor, acestia sunt anunțați, prin afișare la avizier și pe ... (vezi toată discuția)