Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

necesitate anvelope de iarna

Buna ziua,
cum de altfel a venit iarna trebuie sa montez cauciucuri de iarna.Pe mine insa ma nedumereste o chestie din legea care reglementeaza acest domeniu,cea ce vreau sa spun este ca inca nu stiu daca este necesar sa imi montez cauciucuri de iarna pe toate rotile , avand o masina cu masa maxima autorizata de 3.5 t nu peste cu tractiune pe fata respectiv vw transporter cu platforma si 5+1 locuri.Asadar este sau nu obligatoriu sa am pe toate rotile cauciucuri de iarna?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 18:24, 4 Decembrie 2014
Pana la 3,5 t si 9 locuri, trebuie sa aveti toate cauciucurile de iarna. Peste aceste caracteristici, sunt obligatorii cauciucuri/lanturi numai pe axele de tractiune.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anvelope de iarna Pilu Pilu Buna ziua, as avea o intrebare, daca ma poate ajuta cineva. Anvelopele de iarna pentru autoturisme trebuie obligatoriu montate acum cu 1 noiembrie (asa zicea ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea echiparii cu anvelope de iarna miki_M miki_M Buna ziua! Stie cineva care este cadrul legal pentru obligativitatea echiparii autoturismului cu anvelope de iarna incepand cu 01 noiembrie pana la 01 martie ... (vezi toată discuția)
Cauciucuri de iarna sandu valentin sandu valentin De cind suntem obligati prin lege sa avem la autoturisme cauciucuri de iarna (vezi toată discuția)