avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Anvelope de iarna
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Anvelope de iarna

Buna ziua, as avea o intrebare, daca ma poate ajuta cineva. Anvelopele de iarna pentru autoturisme trebuie obligatoriu montate acum cu 1 noiembrie (asa zicea cineva dar mie nu-mi vine a crede), sau numai daca e zapada pe jos. Eu asa stiu ca numai daca circuli pe strada si e zapada te poate amenda politia. Multumesc daca ma poate lamuri cineva si va doresc o saptamana placuta, usoara si frumoasa :hugall:
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:14, 27 Octombrie 2014
Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice:
Art.102 alin.(1):
.....
28. conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă, iar în cazul autovehiculului de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone și al autovehiculului de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducătorului auto, fără ca acestea să fie echipate cu anvelope de iarnă pe roțile axei/axelor de tracțiune sau fără a avea montate pe aceste roți lanțuri sau alte echipamente antiderapante omologate;
....
Multumesc frumos. Am inteles in ceeace ma priveste pe mine. Ca o curiozitate insa...in cazul autovehiculelor de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone și al autovehiculelor de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, acestea sunt obligate sa aiba cauciucuri de iarna pe rotile de tractiune tot timpul anului, chiar si atunci cand nu e zapada pe sosea ? Scuze daca spun o prostie. Multumesc.
sunt obligate sa aiba cauciucuri de iarna pe rotile de tractiune tot timpul anului,

Contraventia se aplica numai in cazul in care,indiferent de perioada calendaristica,sunt depistati in trafic soferi conducand autovehicule fara sa fie echipate cu anvelope de iarna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anvelope pentru zapada lemia50 lemia50 Buna ziua.Pana la urma ,cand devin obligatorii anvelopele de zapada,incepand cu 1 noiembrie sau la circulatie pe drumuri cu zapada?Am inteles ca legea se ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea echiparii cu anvelope de iarna miki_M miki_M Buna ziua! Stie cineva care este cadrul legal pentru obligativitatea echiparii autoturismului cu anvelope de iarna incepand cu 01 noiembrie pana la 01 martie ... (vezi toată discuția)
Amenda circulatie! ionutpiscot ionutpiscot buna seara,cine poate sa mi spuna si mie cum sta treaba cu anvelopele de iarna?daca nu e zapada se da amenda in cazul in care nu am pe masina anvelope de ... (vezi toată discuția)