avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Posibilitate rapida desfacere casatorie
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Posibilitate rapida desfacere casatorie

buna seara. ce pasi trebuie urmati in cazul unui cuplu, casatorit civil pe 6.12.2012, pentru divort imediat? ( in sensul excluderii celor 30 de zile de mediere )
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 02:03, 19 Februarie 2015
Nu aveti niciun termen de mediere, e un termen ca cei doi sa se mai gandeasca, termen la care nu se poate renunta. Nici la notar, nici la starea civila nu divortati mai devreme de 30 de zile.. nicaieri nu divortati inainte de 30 de zile..
Ultima modificare: Joi, 4 Decembrie 2014
gi-jane2, moderator
inclusiv daca divortul se incepe in strainatate? in Italia mai exact, la consulat.
ioana_livia a scris:

inclusiv daca divortul se incepe in strainatate? in Italia mai exact, la consulat.


Daca il incepeti in strainatate, acolo si continua.
Inca o data, nu puteti avea o hot de divort sau un certificat mai devreme de 45 de zile.
Dar de ce va grabiti asa ?


Închieerea unu iacord de mediere prinvind intenția soților de a divorța, poate avea loc într-o singură ședință de mediere.Acordul de mediere se depune la judecătorie și se ia act de el în cel mai scurt timp.Astfel, nu va mai avea loc o judecată ci, hotărîrea de divorț va cuprinde conținutul acorului de mediere, așa cum au convenit soții.
Adica cum se depune la judecatorie? Ce trebuie facut exact? taxa de timbru se plateste?

Alte discuții în legătură

Divort cu minori la mediator mtla_22 mtla_22 Pentru un divort cu minori, acordul se depune in instanta pentru consfintire - printr-o cerere de consfintire a acordului de mediere, sau se depune o cerere de ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru ...daca urmam medierea quiras quiras Asadar,ptr. o actiune in pretentii mi se restitue taxa judiciara de timbru ,binenteles daca conflictul se rezolva la mediator?Si aici vreau sa fac o mica ... (vezi toată discuția)
Un nou tip de obiect: cererea de consfințire a înțelegerii pãrților din acordul de mediere Ana Cristina Margu Birou de mediator Ana Cristina Margu Birou de mediator Un nou tip de cerere adresată instanțelor judecătorești creează anumite dificultăți de natură administrativă în rândul instanțelor. ... (vezi toată discuția)