avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... TEMEI LEGAL ÎNCADRARE PERSONAL CONTRACTUAL ÎN ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

TEMEI LEGAL ÎNCADRARE PERSONAL CONTRACTUAL ÎN POLIȚIE

Bună ziua! Sunt interesată în baza cărei legi sunt încadrate persoanele contractuale din poliție, și anume secretarele și dacă un post este blocat, dacă o secretară de la o unitate de învățământ se poate detașa sau transfera pe un post de secretară din poliție și care este temeiul legal?
Vă mulțumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:15, 9 Decembrie 2014
Codul Muncii
Art. 30.
(1) Incadrarea salariatilor la institutiile si autoritatile publice si la alte unitati bugetare se face numai prin concurs sau examen, dupa caz.
(2) Posturile vacante existente in statul de functii vor fi scoase la concurs, in raport cu necesitatile fiecarei unitati prevazute la alin. (1).
(3) In cazul in care la concursul organizat in vederea ocuparii unui post vacant nu s-au prezentat mai multi candidati, incadrarea in munca se face prin examen.
(4) Conditiile de organizare si modul de desfasurare a concursului/examenului se stabilesc prin regulament aprobat prin hotarare a Guvernului


O secretară de la o unitate de învățământ se poate detașa pe un post de secretară din poliție . Temei legal :

art.42 C.mun.
(1) Locul muncii poate fi modificat unilateral de către angajator prin delegarea sau detaşarea salariatului într-un alt loc de muncă decât cel prevăzut în contractul individual de muncă.
....
art.45-47 C.mun.
Mulțumesc pentru răspuns, însă doresc să vă întreb că acest temei legal este valabil chiar dacă postul de secretară de la poilție este blocat? Nu trebuie deblocarea acestuia, doar aprobarea de a mă putea detașa?
Vă mulțumesc
Detasarea se face pe un post liber si nicidecum pe un post blocat. Prin urmare, ar trebui deblocat.
Atunci cum vă explicați faptul că în învățământ se detașează pe posturile blocate(posturi contractuale), ex. femeie de serviciu, muncitor necalificat?Aceștia sunt angajați cu numele la diferite firme și sunt detașați în învățământ!
Este același cod al muncii pentru toată lumea!

Alte discuții în legătură

Conflict de munca... cu concurs sau fara concurs?? alessiaionescu alessiaionescu Sunt angajata pe perioada determinata pe un post de muncitor tr. III. La un liceu. In luna ianuarie 2014, secretarul s-a pensionat la limita de varsta, postul ... (vezi toată discuția)
Angajare 2014 Aura Pop Aura Pop Buna seara Primaria are in organigrama un post vacant de asistent medical principal , post finantat de la capitolul bugetar sanatate .Banii ... (vezi toată discuția)
Detasare personal auxiliar uta72 uta72 Speta: 1. O persoana angajata pe durata determinata - didactic auxiliar ( in locul unei doamne care este in crestere copil) poate fi detasata la alta scoala ... (vezi toată discuția)