avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract de imprumut intre firme
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract de imprumut intre firme

Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie, am o societate comerciala X care adorda un imprumut cu dobanda aferenta unei alte societati comerciale Y, acestea societati nu sunt afiliate, societatea Y are un contract cu un client Z, prin care vrea sa cesioneze parte din acel contract catre firma X sa acopere imprumutul cat si dobanda, intrebarea este daca din punct de vedere legislativ, fiscal si comercial se poate face aceasta tranzactie incat sa nu avem probleme din nici un punct de vedere si daca se poate unde gasesc in legislatie aceste informatii. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 13:34, 5 Decembrie 2014
Inafara partilor afiliate, societatile comerciale nu pot acorda imprumuturi intrucat nu sunt societati bancare care sa aiba in obiectul de activitate acordarea de imprumuturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Entitati afiliate DANNUTZA85 DANNUTZA85 Buna ziua. In cadrul unei persoane juridice romane si o persoana juridica straina care au acelasi administrator, este posibil un imprumut din partea persoanei ... (vezi toată discuția)
Creditare societate ccomerciala Torahus Torahus CIne poate credita un SRL? O poate face o persoana juriddica ce nu este asociat si nici societate bancara sau cu activitate de creditare? Multumesc! (vezi toată discuția)
Imprumut intre persoane juridice-factura? rodalina26 rodalina26 buna ziua daca intre doua persoane juridice exista un contract de imprumut iar banii sunt virati prin banca, imprumutatorul trebuie sa emita factura catre ... (vezi toată discuția)