avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Executare silită Intrebare!- credit neachitat, suma pretinsa e mai mare ...
Discuție deschisă în Executare silită

Intrebare!- credit neachitat, suma pretinsa e mai mare decat cea imprumutata

Buna,
As dori un raspuns in legatura cu ceea ce urmeaza sa relatez mai jos:
Situatia e c-am asa...prin 2006 o persoana cunoscuta mie a facut un imprumut de 4000 euro la una din bancile romanesti, dupa o perioada de vreo 2 ani in care a platit undeva la jumatate din valoarea creditului sau poate mai mult, persoana respectiva nu a mai reusit sa plateasca la timp ratele si prin urmare contractul de imprumut a fost cesionat unei firme de recuperari Kruk, care la randul ei a plasat contractul la un executor judecatoresc dintr-un alt judet fata de judetul unde locuieste persoana si unde s-a facut imprumutul.Acest executor pretinde acum suma intreaga de 4000 euro prin executare silita.Intrebarea mea este daca se poate face ceva in aceasta privinta???
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: cammy88 , utilizator 14:18, 8 Decembrie 2014
Actele de executare silita si somatia de plata se emit in baza documentelor din dosar
Daca exista chitante justificative se poate formula contestatie la executare
Debitorul nu a participat la instanta ?
Nu a participat la instanta!
Cand ati spus de chitante justificative v-ati referit la chitante emise de banca in urma platii ratelor efectuate?
Nu stiu de ce va mirati, din 2008 de cand n-a mai platit, s-au strans penalitati.
Poate contesta invocand presciptia si sumele pretinse.
Nu a spus nimeni ca din 2008 nu s-au mai platit ratele, doar ca s-a intarziat cu plata acestora catre firma de recuperari, de aici rezultand si executarea silita cred. As dori un raspuns si in legatura cu faptul ca executarea vine din partea unui executor dintr-un alt judet decat cel in care s-a facut creditul si in care locuieste debitorul...este corect???
Va multumesc pentru eventualele raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit bancar nerambursat - executare silita simona2014 simona2014 In anul 2008 am semnat un contract de credit cu banca Transilvania in valoare de 7500 euro. Din anul 2010 nu am mai platit ratele. Dupa doi ani au inceput sa ... (vezi toată discuția)
Credit neplatit mtvteo mtvteo am un credit neplatit de 8 ani.am luat vreo 40 mil si am platit cam 1 an.era un credit pe 3 ani de zile.am primit citatii 1 an 2 dupa ce nu am mai platit,dar ... (vezi toată discuția)
Executare silita banca Nadia88 Nadia88 Buna Ziua Am o intrebare in legatura cu un credit pe care l-am facut in 2006. Este un credit in valoare de 5000euro si nu am platit nici o rata.Valoarea lui ... (vezi toată discuția)