avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Legea 416 - precizare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Legea 416 - precizare

Daca o familie beneficiara de Venit Minim Garantat este compusa din tatal fara loc de munca si fiica studenta, trebuie sa presteze ore de lucru doar pentru sine sau si pentru fiica studenta?
Prezenta studentei la cursurile de inginerie se considera pregatire profesionala? In art. 7(2) se stipuleaza:
"Face excepţie de la îndeplinirea obligaţiilor prevăzute la art. 6 alin. (2) şi a condiţiei prevăzute la art. 7 alin. (1) persoana aptă de muncă şi care se află în una dintre următoarele situaţii:
c) participă la un program de pregătire profesională"
Tatal va presta ore doar pentru sine, sau va fi obligat sa presteze pentru doua persoane desi fiica se afla inscrisa intr-un program de pregatire profesionala?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:44, 11 Decembrie 2014
Fiica sa va aduce la Primarie o adeverinta de la facultate ca este studenta si nu mai trebuie sa presteze munca.
Primaria a primit adeverinta de student si obliba la prestatie pentru doua persoane, desi nu ar trebui sa presteze pentru fiica studenta. Care este temeiul legal? In legea 416 nu mentioneaza, poate in normele de aplicare?
Multumesc
Norme de aplicare a Legii
Art. 28
(1) Pentru sumele acordate ca ajutor social, una dintre persoanele majore apte de munca din familia beneficiara are obligatia de a presta lunar, la solicitarea primarului, actiuni sau lucrari de interes local, fara a se putea depasi regimul normal de lucru si cu respectarea normelor de securitate si igiena a muncii.
....

Prin urmare, nu conteaza pentru cate persoane se presteaza atata timp cat legea prevede ca o singura persoana va presta.
Numarul orelor de munca se calculeaza proportional cu cuantumul ajutorului social de care beneficiaza familia sau persoana singura, cu un tarif orar corespunzator salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, raportat la durata medie lunara a timpului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cursul de formare-vechime in munca? CYBORG CYBORG Buna ziua! (Mai intai, as vrea sa va spun ca acest site Avocatnet.ro merge foarte greu, uneori deloc-nu incarca pagina, sau nu primesc raspuns.Va rog sa luati ... (vezi toată discuția)
416 mariusbos mariusbos titularul dosarului daca are scutire medicala pe un an trebuie sa îi faca orele de munca celalalt din dosar? (vezi toată discuția)
Ajutor social handsu handsu Care sunt conditiile de acordare a ajutorului social ? Handsu (vezi toată discuția)