avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Crestere copil pana la 3 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Crestere copil pana la 3 ani

Buna ziua! Problema este ca am stat in ingrijire copil pana la varsta de doi ani si inca un an pentru handicap. Copilul a facut 3 ani pe 19 noiembrie, iar certificatul de handicap a expirat pe 13 noiembrie. Eu am revenit in activitate pe data de 19 pentru ca asa mi-au spus de la resurse umane sa fac cererea(ca atunci implineste copilul 3 ani). Cum rezolv intreruperea mea de 6 zile (13-19)? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:49, 17 Decembrie 2014
1. Puteti beneficia de concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 3 ani daca si certificatul de handicap al copilului este valabil pana la aceasta varsta.

2. Faceti o cerere de concediu de odihna sau de concediu fara plata.
MULTUMESC FRUMOS! Institutia unde lucrez au facut incetarea suspendarii incepand cu 19 noiembrie, mai pot face acum cererea de concediu fara plata?
Numai daca va accepta angajatorul , mai puteti face asa ceva.
Trebuie sa va accepte deoarece tot angajatorul (prin comp. Resurse umane) v-a spus sa reveniti la serviciu pe 19 noiembrie.
ANGAJATORUL ZICE CA-I VINA MEA SI S-O LASAM ASA, IN CE FEL MA AFECTEAZA?

Alte discuții în legătură

Prelungire concediu crestere copil de la 1 la 3 ani LoreG LoreG Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti cum trebuie facuta cererea la angajator in cazul prelungirii concediului de crestere copil de la 1 la 3 ani. Copilul meu ... (vezi toată discuția)
Prelungire concediu pt cresterea copilului SAVUCA SAVUCA Buna seara. In ce conditii as putea sa-mi prelungesc concediul pt ingrijirea copilului? Copillul diagnosticat cu deficit de alfa1antripsina de la nastere, o ... (vezi toată discuția)
Prelungire concediu ingrijire copil de la 2 la 3 ani daca exista pauza intre acesti ani 2nymaria 2nymaria Buna ziua, In acest moment sunt in concediu pentru ingrijire copil pe perioada de doi ani pana in data de 10.10.2014. Deoarece am prins noua lege prin care ... (vezi toată discuția)