avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare teren concesionat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare teren concesionat

Detin un teren concesionat (pe o durata de 49 de ani) in mediul rural, pentru care am platit 8 ani concesiunea. Mi s-a oferit posibilitatea de a-l cumpara si mi s-au dat de la primarie documentele necesare intocmirii cartii funciare. De la cadastru mi s-a comunicat ca terenului respectiv (care face parte dintr-o suprafata alcatuita din mai multe loturi) nu i s-a facut intabularea, de catre primarie, figureaza ca si pajiste. Ce este de facut? Pot sa actionez primaria in judecata pentru recuperarea sumelor platite drept concesiune? Terenul, mi s-a spus ca nu poate fi vandut, trebuie ordin al ministrului prin care sa poata fi intabulat (scuze, daca termenii folositi de mine nu sunt corecti, asa am retinut). Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Decembrie 2014
marmih, utilizator
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 09:25, 14 Decembrie 2014
Faceti intabularea pe terenul concesionat si apoi il cumparati. Primaria in baza caror acte v-a concesionat acel teren, doar pe planuri cadstrale?
Trebuie sa intocmiti toata documentatia cadastrala pe tarlaua care cuprinde loturile concesionate de dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mod de corectare a unei erori de inscris in tp cu efecte asupra unui contract de v-c ulterior CosticaP CosticaP Buna ziua, am o speta destul de complicata (pentru mine) la care va cer un sfat. In anul 2006 am cumparat un teren extravilan. Vanzatorul mostenise terenul, ... (vezi toată discuția)
Întãruºare teren hot77cmc hot77cmc Bine v-am regăsit. Am cumpărat recent un teren la care a fost facuta prima data cadastrul in anul 2003(atunci terenul a fost cumparat de cel de la care l-am ... (vezi toată discuția)
Cumparare garaj fara cf ? garibaldi13 garibaldi13 Cine ma ajuta si pe mine cu un sfat ? Vreau sa cumpar un garaj construit pe un teren concesionat de la primarie . Are aut de constr. insa nu e intabulat. ... (vezi toată discuția)