avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cumparare garaj fara CF ?
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cumparare garaj fara CF ?

Cine ma ajuta si pe mine cu un sfat ?

Vreau sa cumpar un garaj construit pe un teren concesionat de la primarie . Are aut de constr. insa nu e intabulat.

Cum pot sa il cumpar fara a il intabula ? Costurile de intabulare sunt foarte mari, pentru ca face parte dintr-o boxa de garaje, si din cate am aflat trebuie facuta intabulare pentru toate garajele.

Se poate transfera proprietatea terenului/garajului in situatia asta ? Se poate intabula doar garajul nu intreaga boxa de garaje ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: achim_vasile01@yahoo.com , utilizator 18:37, 17 Noiembrie 2016
nu trebuie facuta intabularea pe toate garajele, puteti intocmi documentatie cadastrala numai pe garajul care va intereseaza urmand sa deschideti apoi carte funciara pe baza schitelor, a autorizatiei de construire, si a unui certificat fiscal al proprietarului.
nu aveti cum sa cumparati fara intabulare deoarece actul de vanzare-cumparare trebuie facut in forma autentica (la notar) iar notarul instrumentator va fi obligat de lege sa refuze intocmirea actului datorita faptului ca nu exista intabulare. Daca totusi ati fi reusit sa cumparati fara intabulare, ganditi-va ca daca proprietarul vinde din nou a doua zi unui alt cumparator care intocmeste schite cadastrale si isi intabuleaza dreptul de proprietate, el va fi proprietarul de drept si nu dvs.
Intocmiti schite cadastrale, probabil nu costa mai mult de 150-200 lei cu totul
Mersi pentru raspuns.

Probabil ca daca merg la oficiul de cadastru ma pot lamurii ei cum pot si daca pot face CF pe baza schitelor, aut constr si cert fiscal.
consultati un expert cadastral
Am aflat ca s-ar putea trece concesiunea terenului pe numele meu, pe baza unui contract de promisiune de vanzare ?

Exista asha ceva ?

Mersi.
promisiunea de vanzare este un antecontract de fapt.
intai cumparati garajul apoi concesionati terenul.

Alte discuții în legătură

Garaj legal, acte necesare Miroslav83 Miroslav83 Buna ziua, Sunt din Timisoara, doresc sa cumpar un garaj. Cu ce acte imi atesta vanzatorul ca acel garaj este construit legal, si ca este proprietar cu drept ... (vezi toată discuția)
Se poate intabula o casa daca pentru aceasta nu exista nici un act de construcție? LucianMu LucianMu Buna ziua. As dori să cumpăr o casa p+1+M, dar nu există nici un act de construcție pentru aceasta. Proprietarul are toate actele pentru teren. Pe acest ... (vezi toată discuția)
Garaj concesionat Ionutscanning Ionutscanning Subiect: Garaj concesionat Buna ziua, Am gasit un garaj de vanzare la 70 mil la un batran de apoximativ 75-80 de ani in spatele blocului in care ... (vezi toată discuția)