avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare copil minor + pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare copil minor + pensie intretinere

buna dimineata,

as dori sa-mi spuneti daca cererea formulata mai jos este buna sau daca mai trebuie adaugat ceva pentru a o putea depune astazi la Judecatorie
exista taxe pentru depunere dosar? daca da , care este valoarea acestora?

DOMNULE PRESEDINTE,
Subsemnata,..., domiciliata în localitatea ..., judetul ..., str. ..., nr. ..., bl. ..., sc. ..., et. ..., ap. ..., în numele şi in calitate de reprezentant legal al copilului meu minor ....., chem în judecată şi personal la interogatoriu pe fostul meu concubin, .....,domiciliat in localitatea....., judetul ..., str. ..., nr. ..., bl. ..., et...., ap...., pentru
ÎNCREDINŢAREA COPILULUI MINOR
urmând ca, prin hotărârea ce ve-ţi pronunţa, să-mi încredinţaţi mie spre creştere şi educare pe sus-numitul minor. Cer, de asemenea, ca pârâtul să fie obligat să contribuie lunar la cheltuielile de întreţinere a minorului mai sus-numit şi să-mi plătească cheltuielile de judecată pe care le voi face cu acest proces.

Motivele acţiunii:
În fapt , am locuit cu concubinul meu, ..... cu care am avut , initial , o relatie frumoasa , din care a rezultat copilul minor .... , care , in prezent , are varsta de 3 ani si 2 luni.
Relatia a devenit , in timp , foarte tensionata , din cauza certurilor constante.Nu a existat o buna comunicare intre noi , in calitate de parteneri , lucru care , finalmente , a produs o iremediabila ruptura a legaturii dintre noi.Am incercat salvarea acestei relatii , intrucat imi iubesc foarte mult copilul , caruia i-am aratat afectiune si devotament . Analizand situatia , am hotarat , fara a a mai avea vreo indoiala , ca nu poate exista o finalitate fireasca a raporturilor dintre noi , din cauza nepotrivirii de caracter , a unui climat tensionat de familie si a agresiunii .
La data de 13.12.2014 impreuna cu minora am părăsit domiciliul comun.
.De asemenea, vă rog ca pârâtul să fie obligat la întreţinerea minorului, prin plata pensiei de intretinere, în raport de veniturile pe care le realizează şi de nevoile copilului, precum şi la cheltuieli de judecată.
Specific ca doresc ca aceasta sa atinga plafonul maximal stabilit de Codul Familiei .
Este salariat la ....
În drept , îmi întemeiez acţiunea pe dispoziţiile art. 100 Codul familiei raportat la art. 42 Codul familiei care se aplică prin asemănare, şi pe dispoziţiile art. 107, art. 86 şi art. 94 Cod familiei cu privire la obligarea pârâtuluila întreţinere.
În dovedirea acţiunii înţeleg să mă servesc de interogatoriul pârâtului ,de ancheta socială pe care o va face autoritatea tutelară şi de declaraţiile martorilor si de inscrisuri.
Depun prezenta actiune in dublu exemplar.
Anexez copii ale certificatului de naştere al copilului minor.
Solicit judecata si in lipsa.



Data depunerii
15.12.2014

Semnătura,


Cu deosebita consideratie,
DOMNULUI PREŞEDINTE AL JUDECĂTORIEI ........

Ultima modificare: Luni, 15 Decembrie 2014
Kathyp, utilizator
Cel mai recent răspuns: Kathyp , utilizator 23:24, 16 Decembrie 2014
Cf noilor dispoziții in materie, regula este de custodie comuna. Solicitati stabilirea domiciliului minorului la Dvs si obligarea la plata unei pensii de întreținere. Nu isi mai găsește aplicabilitatea C fam, ci NCC.
=D> Multumesc pentru raspuns!
aveti vreun model ptr o astfel de cerere
Va puteti adresa instantei de judecata, pentru exercitarea autoritatii parintesti fata de copil nascut in timpul relatiei de concubinaj si pentru a fi stabilita locuinta acestuia la dumneavoastra.



Dumneavoastra trebuie sa demonstrati ca sunt indeplinite conditiile prevazute de dispozitiile normative pentru a fi stabilita locuinta minorului la dumneavoastra.


Pe cale de ordonanta presedintiala, va puteti adresa instantei de judecata, in vederea stabilirii locuintei minorului la dumneavoastra, pentru plata pensiei de intretinere si pentru exercitarea autoritatii parintesti ( actiunea este caracterizata de urgenta, vremelnicie si de neprejudecarea fondului ).



Astfel, dumneavoastra trebuie sa demonstrati ca sunt indeplinite conditiile prevazute de dispozitiile normative pentru a fi stabilita locuinta minorului la dumneavoastra, masura speciala a ordonantei presedintiale intinzandu-si efectele pana la ramanerea definitiva a procesului transat pe calea dreptului comun.



Hotararea judecatoresca este executorie de drept, atacabila cu apel , in termen de cinci zile de la pronuntarea hotararii judecatoresti, daca a fost dispusa cu citarea partilor .

In cazul in care hotararea judecatoresca a fost dispusa fara citarea partilor, termenul de cinci zile curge de la comunicarea hotararii judecatoresti.

Motivele de apel vor fi depuse dupa ce este comunicata hotararea judecatoresca.( hotararea in materie de ordonanta presedintiala poate fi dispusa si fara a fi transat un proces pe cale dreptului comun ).


Instanta de judecata se va raporta la interesul superior al copilului minor, justificand, astfel, adoptarea unei masuri de urgenta, ce prezinta caracter de protectie.


Succes.
Doamna, incearca domnul sa va ia copilul? Caci daca va intelegeti cu el sa stea copilul la dv., dv. l-ati crescut pana acum, nu vad temei sa faceti actiune.
Eventual un acord intre parinti prezentat instantei DACA doriti sa nu aveti suprize...
Momentan nu icearca sa-mi ia fetita, dar pe viitor...

Alte discuții în legătură

Custodia exclusiva dumitru.iulia19 dumitru.iulia19 Ma confrunt cu o problema si nu imi gasesc inca raspunsurile,la sf lunii februarie 2015 am plecat cu fata din domiciliul tatalui pe baza multor santaje si ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de mare ajutor - divort cetatean moldovean casatorit cu cetatean roman, domiciliu minor lenaka7 lenaka7 Buna ziua, spuneti-mi va rog niste solutii referitor la problema mea. Sunt casatorita din martie, am luat numele sotului nu am facut contract inaintea starii ... (vezi toată discuția)
La cine ramane copilul? silbv silbv sunt casatorita de 2 ani in acest timp,am putut optine un credit pt prima casa,neam luat un apartament,si dupa un an a venit fetita pe lume...fata are 8 ... (vezi toată discuția)