avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj, deces în timpul proces, act sub semnătură ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj, deces în timpul proces, act sub semnătură privată

Bună seara! Am următoarea problemă:
De pe urma defunctului a rămas : soțul supraviețuitor și doi descendenți.
Unul dintre descendeți a intentat acțiunea de ieșire din indiviziune, soțul supraviețuitor din păcate a decedat, precizez că nu există încheierea de admitere în principiu.
Unul dintre cei doi descendenți are un act sub semnătură privată prin care acesta cu titlu oneros îi înstrăinează cota de 1/2, poate acesta să introducă o acțiune prin care să investească instanța cu pronunțarea unei hotărâri care să țină loc de act autentic?
Cum se va partaja cota de 1/2 a soțului supr. se va face o precizare la cererea inițială, se va timbra corespunzător?
Există o încheiere de admitere a probatoriului în cauză, soțul supr. ceruse proba cu martori, se vor audia aceștia?
Mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune lilianna lilianna tatal meu impreuna cu un frate de a lui are un lot de pamant de 10 ari primit mostenire de la sora lui decedata Tata are 5parti donatie de la ceilalti frati ... (vezi toată discuția)
Protectie sot supravietuitor Lisa30 Lisa30 Buna ziua, Exista vreun act legal care poate fi incheiat intre 2 soti, astfel incat la decesul unuia dintre ei, apartamentul (proprietate comuna) sa treaca ... (vezi toată discuția)
Succesiune IULIA47 IULIA47 va rog sa-mi spuneti in urmatoarea speta care este rezolutia:tatal meu a achizitionat o casa in anul 2004 cu bani proveniti din vanzarea altui imobil. La data ... (vezi toată discuția)