avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Inca in biroul de credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Inca in biroul de credit

Buna ziua,am si eu o problema cu Raiffaisen bank.Am avut o deschidere de cont pe care am achitat-o in data de 04.04.2014,saptamana trecuta am facut o cerere pentru un alt credit la o alta banca si surpriza inca figurez in biroul de credit cu acest descoperit(valoarea totala adica 3773 ron).
Ce as putea sa fac impotriva bancii raiffaisen?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Stefan021 , utilizator 20:30, 18 Decembrie 2014
Buna ziua,

Incercati sa vorbiti cu un reprezentant al bancii. Poate e vorba doar de birocratie interna.

Succes,

Av. Dana Fatol
Buna,
am vb deja si am primit o adeverinta,dar pe mine m-au pus intr-o situatie jenanta fata de cealalta banca si am facut si cateva drumuri din cauza lor.
Nu cred ca merita o impacare amiabila,au trecut 8 luni de cand am achitat datoria,ma sunau in fiecare zi sa ma intrebe cand merg sa o achit si eu acum ce fac?
Multumesc.
Din ce inteleg eu, ati avut un overdraft la Raiffeisen Bank pe cont curent pentru suma de 3773 RON. In cazul in care ati achitat debitul, dar linie de credit (= overdraft) a ramas activa mentiune referitor la restante (si creditul in sine) vor ramana pentru intotdeauna in Biroul de Credit!

In cazul in care ati achitat debitul (overdraft) si contul dvs este pe plus, si ati INCHIS linie de credit (prin o cerere din partea dvs) Raiffeisen va raporta acest fapt (”inchiderea creditului) la Biroul de Credit, si istoria de plata (adica, bun sau rau) ramana vizibila, pentru alti participanti, in Biroul de Credit pana la data de 04.04.2018.

Update-uri facute de Raiffeisen catre Biroul de Credit sa fac de fiecare 30 de zile. Poate datele dvs nu sunt inca actualizata.


NB: sunt cetatean strain, imi cer scuze pentru greseli dpdv gramatical.

Overdraft-ul a fost inchis in ziua in care am achitat toata suma(prin cerere de inchidere Aprilie 2014) nu sunt nici pe plus nici pe minus,la banca nu mai figurez cu nici o datorie doar ca ei nu au transmis BC-ului si am ramas acolo cu acest credit.
Ultima modificare: Joi, 18 Decembrie 2014
jovi_jo, utilizator
Dacă ați plătit cu întârziere, in cazul în care o bancă va cere un Raport de Credit pe numele dvs., acesta va conţine informaţia referitoare la faptul că la data respectivă aţi înregistrat o restanţă.

Intervalul de timp pentru care informaţiile aferente unui credit sunt afişate în Raportul de Credit este de 4 ani de la data ultimei actualizări transmise.

sursa [ link extern ]

Alte discuții în legătură

Inadvertente intre banca si biroul de credite george_iulian george_iulian Buna ziua, Am si eu o problema legata de banca sau si de biroul de credite: Acum mai bine de 4 luni am inchis optiunea de overdraft ca mai apoi sa inchid ... (vezi toată discuția)
Lista neagra datornici banci julia61 julia61 buna ziua, daca am platit datoria restanta la un card de credit ,datorie preluata de o firma de recuperare in cat timp voi fi stearsa de pe lista neagra a ... (vezi toată discuția)
Neoperare la biroul de credit. shoni17 shoni17 Buna ziua, In data de 27 decembrie 2016 am solicitat bancii Raiffeisen Bank reducerea limitei de credit la cardul de cumparaturi. Am procedat la ... (vezi toată discuția)