In data de 8 mai 2015 copilul meu implineste varsta de 18 ani in acelasi timp am inghetat anul pe probleme medicale in urma unui certificat eliberat de medic cum pot prelungii pensia alimentara ,care sunt actele necesare unei noi hotarari judecatoresti ,copilul fiind in acest moment sub tratament pentru episod psihotic acut nebeneficiin de nici un ajutor din partea tatalul .Multumesc frumos.
am hotarare judecatoreasca din 2004 de cand minorul este in intretinerea mea dar in 2015 implineste 18 ani si in acelasi timp datorita bolii grave pe care o are a trebuit sa inghet anul si nu stiu cum sa procedez in acest caz tatal necontribuind cu bani decat cu cei stabiliti de lege prin actuala hotarare . Ce ma sfatuiti sa fac .Multumesc.
daca e in suma fixa, puteti solicita in instanta marirea pensiei, va datoreaza pensie pana implineste copilul 18 ani.
Apoi, numai copilul poate cere in instanta pensie dovedind ca e in stare de nevoie.. nu poate munci, dar nici invata.
copilul momentan nu poate discerne este sub tratament pentru probleme psihiatrice nu se stie cu certitudine daca acestea se vor rezolva pana in mai cand implineste 18 ani ,mentionez ca era la liceu in clasa a xi a dar am inghetat anul acum 2 saptamani.multumesc