avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie intretinere major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie intretinere major

Buna ziua!

Se da următoarea speța:
- copil care curând împlinește 18 ani si beneficiază de pensie de întreținere din partea tatalui. Copilul urmează acum cursurile unei scoli profesionale, fiind in an terminal, urmând ca la toamna sa fie admis la liceu de zi (nu seral) si intrând in clasa a -XI-a (11 clase de prof. echivalează cu 10 de liceu). Copilul poate cere in continuare pensie de întreținere din partea tatalui?

Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:49, 29 Mai 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dupa implinirea varstei de 18 ani copilul devenit major va cere - in nume propriu - obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere atata timp cat isi continua studiile, dar nu mai tarziu de 26 ani, cu conditia dovedirii starii de nevoie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara Mariiovladu Mariiovladu Daca copilul a intrerupt cursurile scolare avand varsta de 17 ani(avand pensie alim)...si la anul cand implineste 18 ani si vrea sa mearga din nou la ... (vezi toată discuția)
Obligativitate plata pensie intretinere copil major whitesand whitesand Buna seara,as dori sa aflu daca in cazul in care copilul meu care este major (a implinit 18 ani acum 3 luni)nu a frecventat scoala,el terminand de abia acum la ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara apr0ape_om apr0ape_om Buna ziua, am o nelamurire privind pensia alimentara stabilita pentru fiul meu . Peste 1 luna acesta implineste 18 ani , dar este elev in clasa a XI-a la un ... (vezi toată discuția)