Buna ziua si Craciun fericit tuturor,
Am avut un accident de munca in 30.09.2013,soldat cu incapacitate totala de munca cu invaliditate de gr.1, avand coloana vertebrala rupta si paraplegie,am fost internat timp de 8 luni si 4 zile la un spial in Germania,unde am avut accidentul.As dori sa stiu daca pot beneficia de compensatii de la CNPAS.Mentionez ca in urma cercetarii accidentului nu s-a stabilit nici o vinovatie si singura despagubire primita a fost de 500 de euro,polita CASCO.Va multumesc
Puteti beneficia de prevederi ale Legii nr.346/ 2002 republicata in 2009, privind asigurarea pentru accidente de munca si boli profesionale, daca firma la care ati fost angajat, a cotizat/ cotizeaza la Fondul national pentru AM si BP din Romania, respectiv daca firma este inregistrata in Romania.
-art.18 Asiguraţii sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale au dreptul la următoarele prestaţii şi servicii:
a) reabilitare medicală şi recuperarea capacităţii de muncă;
b) reabilitare şi reconversie profesională;
c) indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă;
d) indemnizaţie pentru trecerea temporară în alt loc de muncă şi indemnizaţie pentru
reducerea timpului de muncă;
e) compensaţii pentru atingerea integrităţii;
f) despăgubiri în caz de deces;
g) rambursări de cheltuieli.
Daca nu s-au stabilit responsabilitati, ma intreb, de ce s-a intamplat evenimentul nefericit ?!