avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Boala profesionala
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Boala profesionala

Buna ziua.Daca se constata o boala ca fiind profesionala ce obligatii are firma la care lucrez si in ce mod si le poate indeplini?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:18, 16 Februarie 2019
Pentru existenta unei boli profesionale, firma si victima primesc formularul BP2 intocmit de catre DJSP si PV de cercetare a evenimentului produs.
In baza acestor documente , firma intocmeste formularul FIAM de inregistrare BP.
Aceleasi documente se depun la CJP de catre angajator. In baza acestor documente, victima poate beneficia de prevederile Legii nr. 346/ 2002 republicata in 2009 privind asigurarea obligatorie pentru AM si BP.
Prestarile si serviciile mentionate la art.18 se deconteaza de catre CJP din Fondul national unic pentru AM si BP la care cotizeaza obligatoriu, lunar, toate firmele.
-art.18 Asiguraţii sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale au dreptul la următoarele prestaţii şi servicii:
a) reabilitare medicală şi recuperarea capacităţii de muncă;
b) reabilitare şi reconversie profesională;
c) indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă;
d) indemnizaţie pentru trecerea temporară în alt loc de muncă şi indemnizaţie pentru reducerea timpului de muncă;
e) compensaţii pentru atingerea integrităţii;
f) despăgubiri în caz de deces;
g) rambursări de cheltuieli.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare boala profesionala Margareta_907@yahoo.vom Margareta_907@yahoo.vom Sotul meu a fost dianosticat cu boala profesionala nr 4 poate beneficia de despagubiri? Pot trimite prin mail biletul de iesire din spital (vezi toată discuția)
Accident de munca Poplaca Poplaca Buna ziua , azi am avut un accident de munca , seful m-a sfatuit sa declar cu totul altceva , ca nu am fost la munca azi si ca mi-am luat o zi libera , si ca ... (vezi toată discuția)